Petrol aramaya tam gaz devam

Petrol aramaya tam gaz devam

Türkiye'deki petrol arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bu çerçevede yılın ilk yarısında ham petrol arama ve üretimi için toplam 330 milyon dolar yatırım yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yılın ilk yarısında 6,9 milyon varil ham petrol üretimine karşılık, 226,3 milyon metreküp doğalgaz üretimi gerçekleştirildi.
 
Ham petrol üretiminin 5 milyon varilini, doğalgaz üretiminin de 111,7 milyon metreküpünü Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yaptı. 
 
Petrol arama ve üretimi için yapılan yatırım miktarları son yıllarda önemli oranda arttı. Bu faaliyetler için ayrılan miktar 2003'te toplam 147 milyon dolar iken 2013 sonu itibarıyla 952 milyon dolara çıktı. 
 
Özellikle petrol arama ve üretiminde 2009 yılı itibarıyla ciddi artışlar gözlendi. TPAO'nun 2003'te petrol arama ve üretimi için yaptığı yatırım miktarı 71 milyon dolar iken bu rakam 2013 sonu itibarıyla 452 milyon dolara kadar yükseldi.
 
TPAO haricinde petrol arama ve üretimi için yapılan yatırım miktarı 2003'te 76 milyon dolar iken 2013 sonunda 500 milyon dolara çıktı.
 
Bu yılın ilk yarısında ham petrol arama ve üretimi için toplam 330 milyon dolar yatırım yapıldı. TPAO, yılın ilk yarısında ham petrol arama ve üretimine 190 milyon dolar ayırırken, özel sektörün aynı dönemdeki yatırım tutarı 140 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.