Peteklerin önünü ısıyı engelleyici eşyalar koymayın

Peteklerin önünü ısıyı engelleyici eşyalar koymayın

Yetkililer havaların soğuması ile birlikte artan doğalgaz tüketiminden dolayı zehirlenme olaylarına karşıda tedbirler alınması konusunda uyardı.

Tasarruflu ısınma içinde kalorifer peteklerinin önüne eşya konulmaması tavsiyesinde bulunuldu. 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle doğalgaz tüketiminin de arttığına dikkat çeken Kayserigaz yetkilileri, vatandaşların zehirlenmelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı. Yüklü faturalardan kaçınmak için tasarruf yapılması gerektiğine yer veren Kayserigaz yetkilileri, doğalgaz kullanıcılarına şu uyarılarda bulundu: "Etkin bir tasarruf için mantolama gereklidir. İyi yalıtılmış bir hane içerisinde yüzde 70'e kadar büyük tasarruf sağlanabilir. Diğer yandan, değişken sıcaklık yerine sabit bir iklim oluşturarak ısıyı sürekli olarak muhafaza etmek de faturalarda istenmeyen rakamları görmeyi engelliyor. Kombi ve petek bakımını düzenli ve zamanında yapmak, peteklerin önüne ısıyı engelleyecek eşya ve nesneleri koymamak, perdeleri ve varsa panjurları karanlık saatlerde kullanmak da ev içerisindeki ısının korunarak fazla enerji sarfiyatının önüne geçiyor." 

Soğuk havaların etkisinin artmasından dolayı, kimi kullanıcılarca menfezlerin kapatıldığını ifade eden yetkililer, böylesine bir davranışın yasak ve son derece tehlikeli bir hareket olduğunu belirtti. Doğalgaz, soba gibi ısıtma gereçlerinden meydana gelen istenmeyen vakaların, genellikle menfezlerin kapatılmasından kaynakladığının altını çizen yetkililer, yaz ve kış olmak üzere tüm bir sene boyunca menfezlerin açık tutulması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.