Perinçek, okullardaki mescitleri kapattıracak!

Perinçek, okullardaki mescitleri kapattıracak!

Müslümanlarla ilgili her türlü maneviyattan rahatsız olan Ulusalcı Doğu Perinçek'in hedefinde şimdi de okullardaki mescitler var

Risale Haber-Haber Merkezi

Müslümanlarla ilgili her türlü maneviyattan rahatsız olan Ulusalcı Doğu Perinçek'in hedefinde şimdi de okullardaki mescitler var. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eğitim kurumlarına mescit bulunması şartı getirilen yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

KRT'de Çağlar Cilara'ya açıklama yapan Perinçek, anayasanın, okullarda eğitim ve öğretim dışı hiçbir faaliyet yürütülemez şeklinde bir maddesinin olduğunu hatırlarak, tüm okullarda mescitleri zorunlu kılan düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay'a başvuru yapacaklarını söyledi. Oda Tv'de yer alan habere göre Perinçek, "Derhal Danıştay'a başvurumuzu yapıyoruz. Dilekçemizi hazırladık" dedi.

Perinçek, Kur'an'daki ceza ve insanlar arası ilişkileri içeren, ukubat-muamelat derslerinin de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ünite olarak yerleştirilmesine karşı çıktı.

Resmi gazetede yayınlanmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı, Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik Resmi gazete yayınlanmıştı. Buna göre yeni açılacak okullarda mescit bulunması şartı getirildi. Kadın ve erkek için ayrı olacak mescitte abdesthane de yer alacak. Mescitlerin doğal aydınlatmaya sahip olması şart koşulurken, bunun bodrum katlarına mescit yapılmaması anlamına geleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum