Peribacalarına otel yapılmasına büyük tepki

Peribacalarına otel yapılmasına büyük tepki

Türkiye'nin en önemli kültürel miraslarından olan ve bir turizm geliri kaynağı Peribacaları'nın yanında otel yapılması kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Risalehaber Haber Merkezi- Türkiye'nin başlıca turizm merkezlerinden olan Kapadokya'daki peribacalarının yanında otel yapılacağı haberi büyük tepki çekiyor. Yılda 2 milyondan fazla turist ağırlayan bölgenin çehresini bozacak bu proje yaklaşık 2 ay önce başladı. İnşaatı yürüten şirket 5 ay içinde otel yapımını tamamlayacağını söyledi.

Yan yana 2 binadan oluşan bu otelin peribacalarının hemen yanına yapılması görenlerin büyük tepki göstermesine neden oluyor. Sosyal medyada da konu olan bu gelişme eleştirilerin odağında.

İMAR PLANI DAHİLİNDE

Eleştirilerin odağındaki otel ile ilgili konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, otel inşaatının bir kaçak yapı olmadığını, bölgenin imara açılmasından itibaren bu tür projelere onay verilebildiğini ve bu otelin de imar planına dahi olduğu savunmasına yaptı.

Medyadaki kaçak yapı iddialarını reddeden Cingil;  "Eğer yapanlar da varsa kaçak yapılaşmayla ilgili gerekli kurumlar yasal çerçevede gerekli işlemleri yaparlar. Şu anda konu olan yerle ilgili herhangi bir kaçak yapılaşma yok. Burası imar planı içindedir. İmar planı uygulanırken yetkili kurum ve kuruluşlarca da bu yapı planı onaylanmıştır. Oradaki vatandaşın yeri hangi şekilde kullanması gerekiyorsa, ticarettir, konuttur, meseleyle ilgili o konuda da ruhsatı kendisine verilmiştir"

Otel sahibi ise gereken mercilerden izinlerin alındığını, inşaatın doğaya uygun olduğunu ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.