Pendik Eğitim-Bir-Sen’den yetim atağı

Pendik Eğitim-Bir-Sen’den yetim atağı

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube’ye Bağlı Pendik Temsilciliği Mart Ayı İşyeri Temsilcileri toplantısını Niyazibey Restoran’da gerçekleştirdi.

104 Okul Temsilcisinin katıldığı toplantıda, Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube Başkan Yardımcısı Melih Durmaz, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İHH İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ve İHH Pendik ilçe yönetimi de hazır bulundu.

Pendik İlçe Temsilcisi Tahir Kaya’nın açılış konuşmasının ardından İHH İstanbul İl  Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen  ve İHH’nın ortaklaşa düzenlediği “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Özellikle yetimlere sahip çıkma noktasında Müslümanların üzerinde büyük bir vebal bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

ADI MUHAMMED OLAN PAPAZLAR VAR

İHH tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ve desteği ile yürütülecek "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına katılan öğrenciler aylık 90 TL katkı sağlayarak dünyanın herhangi bir yerinde kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren yaşıtlarının büyümesine destek olabilecekler.  “Her yetim için ödenen 90 Lira aidat ile bu iş çözülür mü?” diye düşünüyorsanız unutmayın ki Afrika da bir öğretmen ayda 40 dolar maaş alıp 5-6 kişilik ailesini geçindiriyor.  Sierra Leone’de misyonerlik faaliyetleri oldukça fazla, %70’i Müslüman olan bir ülkede, camiden çok kilise var. Dünyada o kadar Hristiyan ülke bulunmasına rağmen burada o kadar çok kilise var ki neredeyse 10 kişiye bir kilise düşüyor. 1980 yılına kadar %5 olan Hristiyan nüfus bugün %30’lara dayanmış. "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır" buyuran Peygamberin ümmeti olarak sizleri yetimlere sahip çıkmaya davet ediyorum, dedi.

HEDEF 1000 YETİM

Toplantının ev sahipliğini yapan Eğitim Bir Sen Pendik İlçe Temsilcisi Tahir Kaya, yetim bir Peygamberin ümmetinin bir parçası olarak Pendik’in bu meseleye sahip çıkacağını söyledi. Büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak adı Muhammed olan papazların varlığından büyük bir üzüntü duyduğunu ve üzerlerine düşen sorumluluğun hakkını vereceklerini ifade etti. Pendik İlçesi olarak 1000 yetim sponsorluğu hedeflediklerini, bu hususta mazlumun yanında yer alan teşkilatına ve arkadaşlarının duyarlılığına güvendiğini ve güçlü bir atılım gerçekleştirilerek hedefe en kısa sürede ulaşmak istediklerini söyledi.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.