pembe taksiden sonra pembe eğitim aracı

pembe taksiden sonra pembe eğitim aracı

TOKAT'taki özel bir sürücü kursundaki eğitmenler, kadın kursiyerlere, pembe renkli araç ile eğitim veriyor.

Sivas'ta başlayan 'Pembe taksi' uygulaması tartışma konusu olurken, Tokat kent merkezinde faaliyet gösteren Topçam Sürücü kursu da yaklaşık bir yıl önce kadın kursiyerlerinin talepleri doğrultusunda eğitim araçlarından birini pembe renkli yaptı. Kaplama ile pembe rengine çevrilen ve Tokat'ta ilk olan araç kadın sürücü adaylarının ilgisiyle karşılaştı. Sadece kadın kursiyerlere hizmet veren araçta kadın eğitmen yer alıyor.

'HANIMLAR PEMBE ARABAYI İSTİYOR'

Sürücü kursunun sahibi Banu İlyaz, kadın kursiyerlerin talepi üzerine böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Gerçekten ilgi çektiğini düşünüyoruz. Eğiticimiz bayan, kursiyerlerimiz bayan. Gören vatandaşlarımız çok şaşırıyorlar. Çok ilgi çekti. Bir sene oldu. Kadın kursiyerler 'Sizde pembe araba var, biz o arabada eğitim almak istiyoruz' diyorlar. Sınav zamanında komisyon üyelerimiz pembe aracı görünce çok şaşırdılar. 'Biz de mi bu arabada sınava gireceğiz' diyorlar' dedi.

Eğitmen Hülya Şahinoğlu ise aracın pembe olmasından dolayı oldukça dikkat çektiğini belirterek, "Bayanların en çok tercih ettiği araç bu. Tokat'ta ilk. Bayanlar bu aracı kullanırken memnun oluyor" dedi.

Sürücü adaylarından Fatma Yeşilyayla ise pembe aracı sokakta görerek ilgisini çektiğini ifade ederek, "Bu yüzden bu kursa yazıldım. Hoşuma gitti. Kurs eğitmenimiz de bayan, oldukça memnunum" diye konuştu.

Kurs yetkilileri yoğun ilgi nedeniyle bir aracı daha pembe renge dönüştüreceklerini açıkladı.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.