PEGIDA yanlıları ve karşıtları gösteri yaptı

PEGIDA yanlıları ve karşıtları gösteri yaptı

Danimarka ve Almanya'da Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarları ve karşıtlarınca yürüyüş düzenlendi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve Almanya'nın Frankfurt kentinde, Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarları ve karşıtları tarafından iki ayrı yürüyüş düzenlendi.

PEGIDA'nın "Radikal İslam'a karşı akşam yürüyüşü" adı altında toplanacağı haberini alan ve kendilerini "Göçmen ve Müslüman dostu" olarak adlandıran yaklaşık 300 kişilik grup, PEGIDA'nın eyleminden bir saat önce göçmenlerin yoğun yaşadığı Nörrebro semtindeki Sankt Hans Meydanı'nda toplandı.

Queen Louise Köprüsü'nden şehir merkezindeki Gammel Torv'a, (Eski Meydan) kadar yürüyen ve ırkçılık karşıtı sloganlar atan gruba yoldan geçen araçlardan korna çalınarak destek verildi. Gruptakiler, Eski Meydan'da müzik ve dans eşliğinde "Sokaklarımızda ırkçı istemiyoruz" sloganı attı. 

Aynı saatlerde PEGIDA taraftarları ise Axel Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup, polisin güvenlik tedbirleri altında önceden belirlenen güzergahta yürüdükten sonra meydana geri döndü.

İslam karşıtı yazıların yer aldığı pankartlar taşıyan gruptakilere, çevreden geçen Danimarkalılar ırkçılık karşıtı sloganlar attı.

Sloganlar atarak PEGIDA taraftarlarına yaklaşmak isteyen yaklaşık 20 kişilik karşıt bir grup ise polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Almanya

Öte yandan, Almanya'nın Frankfurt kentinde daha önce FRAGIDA ismiyle gösteri düzenleyen PEGIDA hareketi, gösterilerinin ilgi görmemesi üzerine "FBfD" adıyla gösteri düzenlemeye başlamıştı. 

Yeni isimle ikinci gösteriyi düzenleyen PEGIDA yanlısı yaklaşık 40 kişilik grup, Römer Meydanı'nda toplanarak İslam ve göçmen karşıtı sloganlar attı.

Kurulan platformda konuşan grup sözcüsü, Frankfurt ve Almanya'da İslam'ın yayıldığını belirterek, bunun endişe verici olduğunu söyledi. 

Aynı meydanda PEGIDA karşıtı göstericiler de eş zamanlı gösteri düzenledi. PEGIDA karşıtı düzenlenen eyleme ise daha yoğun katılım sağlandı. Soğuk havaya rağmen toplanan yaklaşık 450 kişi, PEGIDA hareketini protesto etti.

Bazı siyasi partilerin de destek verdiği gösteride, "PEGIDA'ya hayır" ve "Naziler dışarı" sloganları atıldı. Ayrıca, gösteride gençlerin yoğunlukta olması dikkati çekti. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.