Pegida kurucusu: Mart ''Avrupa Baharı'' olacak

Pegida kurucusu: Mart ''Avrupa Baharı'' olacak

PEGIDA kurucusu Lutz Bachmann, mart ayının ''Avrupa Baharı'' olacağını ifade etti.

Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı "Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi gösteri düzenledi.

Dresden’in Tiyatro Meydanı'na kadar yürüyen yaklaşık 6 bin gösterici, Almanya ve Saksonya bayrakları taşıdı, "Halk biziz" sloganları attı.

Burada bir konuşma yapan PEGIDA kurucusu Lutz Bachmann, mart ayının ''Avrupa Baharı'' olacağını ifade etti.

Frankfurt'ta 550 kişi PEGIDA’yı protesto etti

Öte yandan, Frankfurt'ta da PEGIDA ve PEGIDA karşıtı göstericiler eş zamanlı gösteriler düzenlendi. Frankfurt "Hauptwache" meydanında toplanan PEGIDA yanlısı yaklaşık 80 kişi, Frankfurt’taki 5'inci gösteriyi gerçekleştirdi. Gösteride PEGIDA destekçileri Almanya bayrağının yanı sıra, İsrail ve İngiltere bayrakları da taşıdı.

Kurulan platformda konuşan PEGIDA sözcüsü, bütün Müslümanların kötü olmadığını düşündüklerini ancak bununla birlikte İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını dile getirdi.  

PEGIDA karşıtı düzenlenen eyleme ise daha yoğun katılım sağlandı. Soğuk havaya rağmen toplanan yaklaşık 550 kişi, PEGIDA hareketini protesto etti. Gösteride, "PEGIDA'ya hayır" ve "İslam Almanya’ya aittir" yazılı pankartlar taşındı. Ayrıca, gösteride gençlerin yoğunlukta olması dikkati çekti.  

İki grup arasında sık sık sataşmalar yaşanırken polis, grupların karşılaşmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Belçika'da izinsiz PEGIDA gösterisi

PEGIDA hareketi, Belçika'nın Anvers kentinde izinsiz gösteri düzenledi.

Gösteri düzenleme talepleri güvenlik gerekçesiyle reddedilen PEGIDA Flaman oluşumunun yaklaşık 100 üyesi, buna rağmen akşam saatlerinde Anvers'in Vicdan Meydanı'nda (Conscienceplein) toplandı.

Irkçı Flaman Menfaati Partisi'nin de destek verdiği gösteriye katılanlar Flaman marşı okuyup İslam karşıtı sloganlar atarken polis müdahale etti. Göstericileri çembere alan ve kimlik kontrolü yapan Anvers polisi, gerginlik çıkaran 3 kişiyi gözaltına aldı.

Göstericilere destek için alana gelen Flaman Menfaati'nin liderlerinden Filip Dewinter, Anvers Belediye Başkanı Bart De Wever'ı gösteriyi yasaklaması nedeniyle eleştirerek katılımcıları "gösterdikleri cesaret" nedeniyle kutladı.

PEGIDA Flaman oluşumu, her hafta farklı şehirlerde gösteri kararı aldı. PEGİDA Valon oluşumu ilk gösterisini 21 Mart'ta Verviers'te düzenleyecek.

Almanya'da doğan PEGIDA hareketi, farklı ülkelere yayılma stratejisi uygulasa da düzenlediği gösterilerde beklediği kalabalıkları toplayamıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.