Peçeli kadın devleti mahkemeye verdi

Peçeli kadın devleti mahkemeye verdi

Peçeli olduğu için' vatandaşlık yemini ettirilmeyen kadın, devleti mahkemeye verdi

Kanada'da, ''peçeli olduğu için'' vatandaşlık yemini ettirilmeyen Pakistan asıllı göçmen bir kadın, Kanada devletini mahkemeye verdi.
 
Uygulama ile Kanada Anayasası’nın ve İnsan Hakları Bildirgesi’nin maddelerinden biri olan din ve inanç hürriyetinin ihlal edildiğini öne süren Zunera İshaq’ın avukatları, yasağın uygulamayı başlatan bakanın şahsi ideolojisini yansıttığını söylediler. Peçenin, isteyen Müslüman kadınlarca kullanılan dini bir gereklilik olduğunu savunan avukatlar, uygulamayı başlatan eski Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney’nin diktatörce davrandığını ileri sürdüler.
 
Bakan kendini Twitter’den savundu
 
Öte yandan yasak nedeniyle eleştirilere hedef olan ve uygulamayı başlatan Kenney, kendisine yöneltilen eleştirileri Twitter hesabından cevapladı. Twitter’daki 37 bin takipçisine, yasağı koymakla doğru yapıp yapmadığını soran Kenney’ye, leyhte ve aleyhte binlerce cevap geldi.
 
Halen Kanada İstihdam Bakanı olan Jason Kenney, Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı olduğu 2011 yılında başlattığı bir uygulama ile, Müslüman kadınların vatandaşlık yemin töreni sırasında peçe takmalarına yasak getirmişti.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.