Paypal Türkiye'den çekiliyor! Paypal Nedir? Paypal ülkeden neden çekiliyor?

Paypal Türkiye'den çekiliyor! Paypal Nedir? Paypal ülkeden neden çekiliyor?

Dünya'nın en bilinen ve en çok kullanılan online para transfer aracı olan Paypal ülkeden çekiliyor. Peki Paypal nedir? Ne işe yarar? Ülkeden neden çekiliyor?

Dün gece saatlerinde gelen bir haber internetten online alışveriş yapan pek çok kişiyi adeta şoka uğrattı. Dünya'nın en çok kullanılan Online Para Transferi şirketi Paypal, Türkiye'den 6 Haziran 2016'da çekileceğini ve kullananların bu tarihe kadar Paypal sisteminde bulunan paralarını çekmesini istedi.

Pek çok kişi şu soruyu sordu. Paypal Nedir?

Paypal, internetten genelde yurtdışı alım satım yapan tüzel ve özel kişilerin kullandığı bir tür online bankadır.

Paypal güvenli bir aracı ödeme sistemidir. Paypal ile ödeme alan yerlerde yaptığın alışverişlerde yaşanabilecek sorunlarda arkanda durur. Satıcı için de alıcı için de güvenli bir sistem olduğundan birçok site sadece bu ödeme sistemiyle hizmet verir. Ayrıca Paypal ile dünyanın herhangi bir yerindeki kişiye hızlı bir şekilde para gönderip aynı şekilde alabilirsin.

Paypal Ülkemizden neden çekiliyor?

Bankacılık faaliyetlerini denetleyen BDDK, bu tür kuruluşlar için belirli kurallara sahip. Hareketlerinin bir çoğunun maliye tarafından denetlenmesi ve ülkeye belirli bir miktar vergi verilmesi istenen Paypal, bu kurallara uymayı kabul etmeyerek çekilme kararı aldı.

Paypal çekildi, peki şimdi ne olacak?

Paypal üzerinden ebay, amazon gibi sitelerden alışveriş yapan veya satış yapan pek çok kişi ilk etapta zarar edecek. Hepimizin aşina olduğu 1 Milyoncular, ucuz telefon parçası işi yapanlar veya yurtdışından paypal üzerinden mal getirenler büyük oranda zarar edecek, pek tabi ki alternatif bulunmazsa.

Yurtdışına satış yapanlar ise bir başka zarar edecek kitle. Çünkü çoğu yurtdışı online ithalat yapan firma, Paypal'dan başka online ödeme seçeneğine pek sıcak bakmıyor.

Paypal yaptığı duyuru ile Türkiye pazarına dönmeye çalışacağını duyurdu. Dönüp dönmeyeceğini veya alternatifinin ortaya çıkma ihtimalini zaman gösterecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.