'Payitaht Abdülhamid' şubatta izleyiciyle buluşacak

'Payitaht Abdülhamid' şubatta izleyiciyle buluşacak

Kocaeli'deki Seka Film Platosu'nda çekimlerine başlanan, 34. Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in hayatını anlatan "Payitaht Abdülhamid" dizisi, şubat ayında TRT izleyicisinin karşısına çıkacak.

Oyuncu Bülent İnal'ın Sultan Abdülhamid'i canlandıracağı dizinin çekimleri, İzmit'teki Seka Film Platosu'nda tamamen yenilenen, döneme uygun hale getirilen setlerde başladı. Platoda ayrıca Yıldız Sarayı'nın belirli yerleri de birebir inşa edildi.

Yapımcılığını Es Film kurucuları Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici'nin üstlendiği dizide, 50'ye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere figüranlarla 400-500 kişilik bölüm oyuncusu rol alacak ve 120 kişilik teknik ekip görev yapacak.

"Filinta'yı bir çıta gibi önümüze koyduk"

Diziyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan yapımcı Yusuf Esenkal, büyük bir proje hazırladıklarını, bugüne kadar çekilen tarih dizilerinin içinde en iyisini yapmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Televizyon tarihinde tür olarak ilk kez "Osmanlı Polisiyesi" konseptinde yayınlanan Filinta ile bu alanda çok önemli bir çıkış yakaladıklarını belirten Esenkal, bunun kendileri için birçok açıdan deneysel bir proje olduğunu ifade etti. Esenkal, "Yapım, senaryo, reji ve özel efektler olmak üzere tamamıyla farklı ele alınan bir projeydi. Payitaht Abdülhamid projemizde ise Filinta'yı bir çıta gibi önümüze koyarak, her açıdan yukarıya taşımaya gayret ettiğimiz bir çalışma ile izleyicimizin karşısına çıkacağız. Bu doğrultuda katkı sağlayabilecek yerli ve yabancı yeteneklerle çalışıyoruz." diye konuştu.

"Dönemin önemli olayları ekrana gelecek"

Diziyi, 1896'da, Sultan Abdülhamid'in padişahlığının 20. yılından açacaklarını ve döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyacaklarını belirten Esenkal, şöyle devam etti:

"Dizide, uzun süre sonra Osmanlı'nın zaferiyle sonuçlanan bir savaş 'Yunan Harbi' olacak. 1. Siyonist Kongresi ve Sultan'dan istenen Filistin toprakları, Padişah'ın sonuna kadar vermediği ve masadan düşmanın hüsranla kalktığı bir dönem ekrana gelecek. Yine Sultan'ın başarılı olduğu bir önemli proje, Hicaz Demiryolu çalışmaları... Payitaht Abdülhamid dizisinde tek bir mesaj vermek istiyoruz, o da mücadele, mücadele, sonuna kadar mücadele."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.