Patates fiyatlarında büyük düşüş

Patates fiyatlarında büyük düşüş

Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir’de patates fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 düştü.

Böylece geçen yıl tezgahlarda kilosu 3 TL’ye kadar satılan patates, bu sene 1,5 TL’den satılmaya başlandı.
 
Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, yaptığı açıklamada, yıllık yaklaşık 300 bin ton patates üretimi olan Nevşehir’in Niğde’nin ardından Türkiye’de en fazla patates üretimi gerçekleştiren il olduğunu söyledi.
 
2013 yılında 40 bin dekar alanda gerçekleştirilen patates üretiminin bu yıl 55 bin dekara çıktığını kaydeden Ekiz, bunun geçen yıl patates fiyatlarının oldukça yüksek olmasından kaynaklandığını ifade etti.
 
Geçen yıl bölgedeki patates depolarının dolu olmasına rağmen stoklarda patates kalmadığı yönünde yapılan spekülasyonlar nedeniyle patates fiyatlarının bir anda yükseldiğini ve tezgahlarda 3 TL’ye kadar satıldığını hatırlatan Ekiz, bu yıl ise fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti.
 
Bölgedeki üreticilerin patatesi kilosu 80 kuruş ile 1 TL arasında sattığını ve tüketicilerin pazar ve marketlerden kilosu 1,5 TL’ye patates alabildiklerini ifade eden Ekiz, “Geçen yıl vatandaş pazardan patatesi 2,5-3 liraya almıştı, bu sene ortalama 1,5 liraya alabilecek. Elektrik ve kredi borcu bulunan patates üreticileri hasadını yaptıkları patateslerini bir an önce ellerinden çıkarmak ve borçlarını ödemek istiyor. Bu da doğal olarak fiyatların düşmesine neden oldu" diye konuştu.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.