Patates depodan çıktı fiyatı düştü

Patates depodan çıktı fiyatı düştü

Üretim bölgelerinde depolardan çıkışı süren patatesin perakende fiyatı, geçen haftadan bu yana 3,5 liradan 2,5 liraya düştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ocak ayında perakende fiyatı en fazla artan ürünlerden olan patates, geçen haftaya kadar kilogramı 3,5 liraya varan fiyatlardan satıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'de patates üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Niğde ve Nevşehir'de depodan çıkışı hızlanan patatesin fiyatı geriledi.

Bu hafta pazar yerlerinde patatesin kilosu 2,5 liradan alıcı buldu.

Balıkesir'de pazarcı esnaflarından Serkan Serer, depodan çıkışlarının hızlanmasıyla patatesin "ateşinin" düştüğünü belirterek, "Geçen haftalarda adeta lüks olmuştu. Bu hafta 2,5 liraya geriledi ki bu rakam çok daha makul. Vatandaşlar geçen hafta almakta zorluk çekiyordu. Bu hafta 4 kilogramı, 10 liradan satış yapıyoruz ve iyi gidiyor. Vatandaş patatesi özlemiş" dedi.

"Bu hafta 10 liraya bir kilogram fazla veriyoruz"

Pazarcı esnafı Hasan Kırlı ise vatandaşın bu hafta patates tezgahlarına daha fazla uğradığını vurgulayarak, "Hem bizim hem vatandaş için fiyatların düşmesi iyi oldu. Geçen hafta ortalama 3 kilogramını, 10 liradan satıyorduk, bu hafta 10 liraya bir kilogram fazla veriyoruz. Vatandaş için inşallah biraz daha düşer" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.