Patanili yetimlerin hayallerini Türkiye gerçekleştiriyor

Patanili yetimlerin hayallerini Türkiye gerçekleştiriyor

Tayland'ın Patani bölgesinde, İHH öncülüğünde Türk hayırseverlerin kurdukları yetimhanelerde kalan çocukların eğitimden barınmaya her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Yıllardır büyük acıların yaşandığı Tayland'ın Patani bölgesinde, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Türk hayırseverlerin kurdukları  yetimhanelerde kalan çocukların, eğitimden barınmaya her türlü ihtiyacı karşılanıyor.
 
Bölgede yıllardır faaliyetlerde bulunan İHH tarafından ilk yetimhanenin açılmasının ardından, Türkiye'deki hayırseverlerin de bölgedeki yetim çocuklara desteği her geçen gün artıyor. 
 
Patani merkezindeki Boğaziçi Okulu yerleşkesindeki Ankara Yaşar Zerdali ve Konya Ayder yetimhaneleri ile Narativa kentine bağlı Juju köyünde bulunan Şifa ve Furkan Kesik yetimhanelerinde, 145 kız ve erkek çocuk barınıyor.
 
Aylık 90 lira destekle bir yetimin geleceğinin imar edilebildiği yetimhanelerde kalan çocukların, özellikle iyi bir eğitim alması konusunda önemli gayretler gösteriliyor.
 
Küçük yaşta yaşadıkları büyük acılara rağmen gözlerinin için gülen yetim çocuklar, kendilerine gösterilen ilginin mutluluğunu ziyaretçilere hissettiriyor.
 
Türkçe kimine "ağabey", kimine "sen babam sayılırsın" diyen kız çocukları, yetimhaneden ayrılma vakti geldiğinde ise ziyaretçilerin biraz daha kalması için istekte bulunuyor.
 
Çoğu akıcı İngilizce konuşabilen Müslüman Malay çocukları, her türlü ihtiyacı karşılansa da babasız büyümenin eksikliğini, ziyaretçilerle gidermeye çalışıyor.
 
Tek gelirleri hayırseverlerin desteği olan yetimhanelere ise Türkiye'de çeşitli meslek gruplarının da katkılarıyla yenileri ekleniyor.
 
 İstanbul'da görev yapan itfaiyecilerin destekleriyle yapımı tamamlanan yeni yetimhanede de 35 civarında çocuğun kalması planlanıyor.
 
"Hayali doktor olmak"
 
Yerleşkesindeki yetimhanelerden de sorumlu Boğaziçi Okulu Müdürü Hasan Etea, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH ve kendilerine her zaman destek olan Türk halkına teşekkür etti.
 
Etea, yetimhanelerin bulunduğu yerleşkede İHH ve Türk halkının desteğiyle bin kişilik cami yapımının sürdüğünü, 3 ay içinde inşaatın tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.
 
Çeşitli nedenler babalarını kaybetmiş yetim çocuklara sahip çıkıldığını anlatan Etea, yetimhanede kalan çocukların eğitimleriyle de yakından ilgilendiklerini, okullarda İslam ilimleri ile akademik derslerin öğretildiğini kaydetti.
 
Öğrencilerden 13 yaşındaki Rodiyah Maeng ise yetimhanede kaldığını, Boğaziçi Okulunda da eğitimi sürdürdüğünü belirterek "Okulda İngilizce, Arapça, Malayca ve Tayca eğitim görüyoruz. İslam ilimlerinin yanı sıra fizik, matematik gibi derslerimiz de var. En büyük hayalim Türkiye'de bir üniversite okumak ve doktor olmak" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.