Pasinler Çayı, Porsuk Çayı Gibi Olacak

Pasinler Çayı, Porsuk Çayı Gibi Olacak

KAPLICALARI ile ünlü Erzurum'un Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçeden geçen ve kirli bir suyun aktığı 3.5 kilometrelik Pasinler Çayı'nı, Eskişehir'deki Porsuk Çayı gibi değiştireceklerini söyledi.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak proje sayesinde tatilci ve turistlerin kendilerini 'Hayal dünyasında' göreceklerini belirten Başkan Sertoğlu, "Türkiye'nin neresinde örnek bir çalışma varsa onu örnek alıp Pasinler'i güzelleştireceğiz" dedi.
 
Erzurum'a 40 kilometre uzaklıkta ve turistik bir ilçe olan Pasinler sakinleri, belediyenin 'Dere çayının mesire alanına dönüştürülmesi' projesi heyecanının sardığını söyledi. Pasinler Ovası'ndan geçen çayı pislikten kurtaracaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, dere üzerinde 14 göl yapacaklarını belirtti. Halk ve çiftçilerin dereyi kirlettiğini belirten Başkan Sertoğlu, şöyle dedi:
 
"Projemiz sayesinde Pasinler Çayı'ndan 12 ay eşit derece su akmasını sağlayacağız. Dere üzerinde 14 ayrı göl olacak. Projenin tamamlanmasından sonra dere yatağını kamera sistemi ile 24 saat kontrol edeceğiz. Kirletenlere para cezası vereceğiz. Derenin üzerini ve çevresini cennet bahçesine çevireceğiz. Eskişehir'deki Porsuk, Kastamonu'nun Karaçomak gibi Türkiye'nin birçok yerindeki derelerde yapılan çalışmaların en iyilerini örnek alıp burada uygulayacağız. Projemiz DSİ genel müdürlüğü tarafından kabul gördü. 2015 yılının yatırım programına aldırmaya çalışıyoruz. Bu proje bizim imaj projemiz olacak."
 
Yeşile ve ağaca sevdalı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, bir zamanlar orman olan ancak Ermeniler tarafından yakılarak çıplak bırakılan ilçedeki dağları yeniden yeşillendirmek için fidan dikme seferberliği başlattıklarını söyledi. Hasandede Dağı'na 730 bin sarı çam ve akasya fidanı diktiklerini anımsatan Sertoğlu, şöyle dedi:
 
"Orman Bölge Müdürlüğü ilçemizden 60 işsiz genci bünyesine alarak bu dağlarda 8 ay çalıştırdı. 2012 yılında 400 bin dönümlük bir alanın tamamını ağaçlandırdık. Diktiğimiz fidanlarını evlatlarımız gibi koruyoruz. Kimse zarar vermesin diye çevresini tel örgü ile kapattık. 3 - 5 yıl sonra dağlar yemyeşil olacak."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.