Pasif içiciliğin korkunç zararı

Pasif içiciliğin korkunç zararı

Pasif sigara içiciliğinin, çocukların atar damarlarına hasar verdiği bildirildi.

Sonuçları European Heart Journal dergisinde yayımlanan araştırma, çocuk yaşta sigara dumanına maruz kalanların atar damarlarının aldığı hasarın, bu kişilerin ilerleyen yaşlarda kalp krizi ve felç geçirme olasılığını arttığını ortaya koydu.

Pasif içiciliğin, çocukların damar duvarlarını kalınlaştırdığı, 3 ile 18 yaş arasındaki 2 binden fazla çocuk üzerinde yapılan araştırmada, hasarın her iki ebeveynin de çocuklarının yanında sigara içmesi durumunda gözlendiği kaydedildi.

Avustralya ve Finlandiya'da yapılan araştırmanın, pasif içiciliğin, çocukların atardamarlarına geri dönülmez hasar verebileceğini göstermesi açısından önemli olduğu belirtilirken, hasarın çocuklara yapılan ultrason taramalarında görüldüğü ifade edildi.

Ultrason taramaları, anne ve babasının sigara dumanına maruz kalan çocukların ana atar damar duvarında değişimleri ortaya koydu. Çocuklukta şahdamarın iç zarında az da olsa kalınlaşma gözlenirken, yaklaşık 20 yıl sonra sözkonusu çocuklar yetişkinliğe adım attıklarında bu kalınlaşmanın belirginleştiği bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.