Parti kurdu ilk işi Nurcuları suçlamak oldu

Parti kurdu ilk işi Nurcuları suçlamak oldu

Abdurrahim Karslı, ağabeyleri ve cemaatleri itham etti

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Hukukçu Prof. Abdurrahim Karslı, siyasete atıldı. "Merkez Partisi" adında bir parti kuran Karslı'nın ilk sözleri arasında Nur cemaatleri ve Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerine yönelik ithamlar yer aldı. 
 
İsim vermeden ağabeyleri eleştiren Karslı, "Siyaset yapmıyoruz diyen insanlar tv tv gazete gazete geçip açıklama yapıyor. Bir de ayakta zor duruyorlar. 17 Aralık'tan sonra zorlana zorlana bir tavır almak mecburiyetinde bırakıldılar" dedi.
 
Karslı'nın ithamları ağabeylerle sınırlı kalmadı. Karslı, tüm cemaatlerin ve Nur cemaatlerinin devletten bir şeyler aldığını ve nemalandığını da ileri sürdü.
 
ÖZELLİKLE NURCULARI HEDEF ALDI
 
RotaHaber'deki röportajında gündeme dair soruları cevaplayan Karslı'nın özellikle Nurcuları hedef almasına anlam verilemedi. "Risale-i Nurları defaten okuduğunu" belirten Karslı'nın röportajda yer alan sözleri şöyle:
 
"Şimdi bir tartışma yaşanıyor. Nur cemaati gruplarının Gülen cemaati ile bir sorunu olduğu görünüyor. Bu sürtüşme içinde bunları nasıl konumlandırıyorsunuz?
 
Bu sürtüşme 17 Aralıktan sonra çıktı. Ben içinde büyüdüm... Ben Erzurum’da doğdum. Yavuz Selim lisesini okudum. Yani milliyetçiler içinde büyüdüm. Zaten Erzurumlular milliyetçi olarak düşerle ana rahmine. O atmosfer içinde büyüdüm. 80’de istanbul’a geldim. Bediüzzaman’ın saf talebeleriyle birlikte kaldım. Fırıncı ağabey, Birinci ağabey, Sungur ağabey, Kırkıncı Hoca… Ne kadar saffı evvel talebesi varsa.. Çünkü o zaman bütün bu cemaatler beraberdi. Bir tek Fethullah hoca ayrıydı.
 
"17 Aralık operasyonu çıktı. Bu ağabeyler zorlana zorlana bir tavır almak mecburiyetinde bırakıldı.
 
CEMAATLER DEVLETTEN NEMALANDI!
 
"Bence Türkiye’de artık cemaatler ve STK’lar fonksiyonlarını ifa edemez hale geldiler. İçlerinde büyüdüğüm halde üzülerek bunu söylüyorum. Fikirleri serbest değil hür değil. Her birini kolu  bağlı. Ya bir şeyler verilmiş ya da bir şeyler vaat edilmiş ya da tahsis edilmiş. Her biri devletten bir şeyler aldılar.
 
"Bütün cemaatler mi? Yoksa sadece Risale-i nur grupları mı?
Bence bütün cemaatlerdir. Bu arada hepsi nemalandı. Bütün cemaatler. Her bir cemaat…
 
NUR TALEBELERİ GIRTLAĞINA KADAR SİYASETE GİRDİ
 
"Hani nur talebeleri siyasetle ilgilenmeyecekti. Hepsi gırtlağına kadar benden daha çok siyasetle ilgileniyor. Ben hiç olmazsa diyorum ki ben siyasetçiyim siyaset yapıyorum. Siyaset yapmıyoruz diyen insanlar tv tv gazete gazete geçip açıklama yapıyor. Bir de ayakta zor duruyorlar. Hiç Bediüzzaman’da böyle bir hal var mı? Ne diyor Bediüzzaman? Zilletle yaşamaktansa izzetle ölmeyi tercih ederim. Böyle bir şey olabilir mi hiç?
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
41 Yorum