Parti adıyla camiye onay veren üyeler tehdit edildi

Parti adıyla camiye onay veren üyeler tehdit edildi

Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaletinde başlayan cami inşaatı tartışması, tehlikeli boyutlara ulaştı. Sağcı parti Üçüncü Yol, belediye meclis üyelerine tehdit mektubu gönderdi

Sağcı parti Üçüncü Yol, Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyalet sınırları içinde kalan Hachenburg’da DİTİB tarafından yapılmak istenen cami inşaatına karşı çıkıyor. Önce caminin yapılmasına karşı çıkarak iki kez protesto eylemi düzenleyen sağcı parti, şimdi bunu tehlikeli boyutlara çıkardı. DİTİB’in cami planından sorumlu tuttuğu 22 belediye meclisi üyesine ülkeyi terk etmelerini isteyen bir mektup gönderdi. Meclis üyelerinin özel adreslerine gönderilen mektuplarda tehdit içerikli sözler de yer aldı.

‘ALMANYA’YI SEVMEYEN TERK ETSİN’

Gönderilen mektuplarda, mültecilerin Almanya’ya gelirken kullandıkları Balkan rotası, tekneler ve uçaklara atıfta bulunarak, meclis üyelerinin de ülkeden bu güzergahı ve ulaşım araçlarını kullanarak ayrılmaları istendi. Mektuplarda, “Almanya’yı sevmeyen ülkeyi terk etsin” yazılırken, “Yabancılaşmadan yana olanların Afrika’ya gitmesi için kupon verilir” notları da yer aldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

SPD’li Hachenburg Belediye Başkanı Peter Klöckner ise sağcı partinin gönderdiği mektuplara tepki gösterdi. Belediye meclisinin tüm üyelerine mektupların gönderildiğini doğrulayan Klöckner, mektupların, inşası planlanan cami nedeniyle gönderildiğini düşündüğünü belirtti. Mektupları alan kimi belediye meclis üyeleri suç duyurusunda bulundu. Daha önce de benzer suç duyurularını inceleyen savcılık, takipsizlik kararı vermişti.

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.