Parmak izli Facebook

Parmak izli Facebook

FETÖ’nün jandarma yapılanmasına yönelik soruşturmada Facebook görünümlü yeni bir mesajlaşma programı ortaya çıkarıldı. Telefon içindeki Facebook görünümlü ikona dokunulduğunda beyaz bir sayfa açılıyor

Eskişehir’de, FETÖ’nün jandarma yapılanmasına yönelik çalışmalarda, örgüt mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen ara yüzü sosyal paylaşım sitesi Facebook görünümlü yeni bir mesajlaşma yazılımı ortaya çıkarıldı. İl Jandarma Komutanlığında görevli rütbeli askerlerden sorumlu bir “örgüt imamı”nın cep telefonunda bulunan program FETÖ'cülerin, sosyal paylaşım sitesi Facebook ara yüz görünümlü yeni mesajlaşma programını deşifre etti.

BYLOCK’A BENZİYOR

Örgüt üyelerinin programı kullanmak için herkese açık, kablosuz internet ağını tercih ettiklerini belirleyen polis, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı olan “ByLock” benzeri söz konusu uygulamanın halen örgüt üyeleri tarafından aktif olarak kullanıldığını belirledi. Araştırmalara göre, telefon içindeki Facebook görünümlü ikona dokunulduğunda beyaz bir sayfa açılıyor. Yabancı biri tarafından açıldığında bozukmuş gibi algılanması için, açılan beyaz sayfanın üzerinde parmağınızı bir süre basılı tutunca şifre ekranı geliyor. Şifre girildikten sonra program açılıyor ve kod isimle mesajlaşma başlıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.