Parkta buldukları Kobanili genci hayata bağladılar

Parkta buldukları Kobanili genci hayata bağladılar

Kırşehir'de hayırsever bir aile, Suriye'nin Kobani bölgesindeki iç savaşta anne ve babasını kaybettikten sonra önce Irak'a sonra da Kırşehir'e gelen gence sahip çıktı.

Yaklaşık 6 ay önce Kırşehir'deki bir parkta perişan halde bulunan Kobanili genç, hayırsever ailenin sahip çıkmasıyla hayata yeniden bağlandı. 

 Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yaşanan iç savaşta anne ve babasını kaybeden, daha iyi bir yaşam için gittiği Irak'ta da kalamayan Dilşad Şeney (20), sığınmacı olarak Kırşehir'e geldi. 

Parasız bir şekilde parklarda yatıp kalkarken Hüseyin Sönmez’in dikkatini çeken Suriyeli sığınmacı genç, bu rastlantının ardından adeta yeni bir hayata "merhaba" dedi. 

Babası ve ağabeyiyle unlu mamul işi yapan Sönmez, perişan, halsiz ve aç bir şekilde bulduğu Dilşad'ı iş yerine getirerek karşılaştığı durumu aktardı. 

Yaşanan süreci AA muhabirine anlatan ağabey Ali Sönmez, bir kardeş gibi Dilşad'a sahip çıkmaya gayret ettiklerini söyledi. 

Türkçe bilmediği için ilk başlarda Dilşad ile işaret diliyle anlaşmaya çalıştıklarını ifade eden Sönmez, daha sonra Kürtçe bilen bir kişi vasıtasıyla az da olsa Türkçe'yi öğrettiklerini belirtti.

Meslek sahibi oldu 

Dilşad'ı adeta bir erkek kardeşleri gibi gördüklerini dile getiren Sönmez, ona pasta ustalığını öğreterek, meslek sahibi olmasına katkı yapmaya gayret ettiklerini anlattı.

Sığınmacı gencin usta olarak iş yerlerinde çalışmaya devam ettiğini aktaran Sönmez, "Parkta yatarken kardeşimin dikkatini çekiyor. Perişan bir halde. Karnı aç ve zayıf. Konuşmaya çalışıyor ama anlaşamıyor. Onu alıp yanımıza getirdi. Bize, annesi ve babasını Kobani'deki savaşta kaybettiğini söyledi. Kendisine babamız babası olarak, bizler abisi olarak sahip çıkmaya çalıştık. Sanat öğrettik. İşi sahibi yaptık. Güzel bir meslek öğrendi" diye konuştu.

Özel hastanede ameliyat ettirdiler

Sönmez, sağlık sorunları olan ve burnundan nefes almakta zorlanan Dilşad'ı özel bir hastanede ameliyat ettirdiklerini belirterek, şimdi bu sorunu yaşamadığını aktardı.

Kendisine doğalgazlı bir ev kiraladıklarını kaydeden Sönmez, istemesi halinde düğün masraflarını da karşılayarak Kırşehir'den evlendirmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Dilşad Şeney de kendisine yardımcı olarak hayata bağlayan ve meslek öğreten aileye teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.