Parkinson hastalığına kızılcık macunu

Parkinson hastalığına kızılcık macunu

Erzurum'un Oltu ilçesinde parkinson hastası Mükail Koçak, sağlığına kavuşmak için her yolu denedi.

Kızılcık macunuyla kendisini daha iyi hissettiği belirten Koçak, bastondan kurtuldu. Erzurum'un Oltu ilçesinde 28 yıldır parkinson hastası olan Mükail Koçak (47), hastalığından kurtulmak için her gün farklı yollara başvururken sonunda hastalığı yenme noktasına geldi. Daha önce kolay yürüyebilmek için kendi icat etmiş olduğu baston sayesinde hayatına az da olsa kolaylık getiren Koçak, son üç aydır denediği kızılcık macunuyla bastondan kurtuldu.

28 yıldır Parkinson hastalığı ile yaşayan Koçak, şöyle konuştu: “Halimden hiçbir zaman şikâyetçi olmadım. Allah'ın bir hediyesi dedim şükrettim. Hastalığım hakkında onca araştırmam sonucunda Cenab-ı Allah'ın mükâfatı olarak kızılcık macununu keşfettim. Üç ay öncesine kadar günde beş defa aldığım toplam 20 ilacı, kızılcık macunu kullanımımdan sonra günde bir defa ve 4 ilaca kadar düşürdüm.”

Yıllardır devamlı doktor kontrolü altında olduğunu aktaran Mükail Koçak, hastalığı ile ilgili çeşitli alternatif tedaviler arayışında bulunduğunu söyledi. Yaptığı araştırmaların sonunda kendi imkânlarıyla tamamen, bitkisel ve hiçbir yan etkisi olmayan kızılcık meyvesinden yaptığı macunla büyük bir buluşa imza attığını kaydetti.

Kızılcık macununu kullanmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen ciddi bir iyileşme gösterdiğini kaydeden Koçak'ın aile hekimi Dr. Ali Gürsoy ise şunları söyledi: “Parkinson hastası Mükail Koçak'ın son durumu hakkında istemsiz titreme, yürüme ve konuşma bozukluğu şikâyetlerinin azaldığını, ilaç kullanma dozunun 4'te 1 oranına düşürdüğünü söyledi. Eskiye nazaran Sayın Koçak oldukça iyi durumdadır. Hastanın kendi yapmış olduğu ve kullandığı macunun içeriğinin ne olduğunu bilmiyoruz, ancak hastaya iyi geldiğini gözlemledik.”

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.