Park edemeyene ehliyet hayal oldu

Park edemeyene ehliyet hayal oldu

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, direksiyon sınavlarına ilk girişte başarısız olanların yüzde 70'i, dubalar arasına geri geri kurallara göre park yapamadı.

Selma Kasap - Yıldız Aktaş'ın haberi:

Yönetmelikten önce Türkiye genelinde direksiyon sınavlarına ilk girişte başarı yüzdesi yüzde 95 iken, yönetmeliğin uygulanmaya başladığı Temmuz ayından itibaren bu başarı oranı yüzde 72'ye düştü. Ancak sınavın zorlaştırılmasıyla Türkiye'de de başarı yüzdeleri AB ortalamalarına yaklaştı.

Denizli'de 100 kişiden 44'üne ehliyet verildi

Denizli'de sınava giren 100 kişiden 44'ü ehliyet alabilirken,  başarı oranı en düşük iller sıralamasında Denizli'yi  Uşak, Manisa, Edirne, Rize, Kahramanmaraş,  Aydın, Çanakkale, Afyon ve Kocaeli izledi.

Sürücü Kursları ve Eğitimleri Federasyonu Başkanı Lokman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Mayıs 2013'te Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldığını anımsattı.

Cüzdanda ehliyet dönemi kapandı

Sürücü adaylarının kalkış sinyalini vermemesi, kemerini takmaması ya da arabayı ilk çalıştırdığında stop ettirmesi halinde sınavın  o anda sona erdirilip adayın başarısız sayıldığını belirten Yıldırım, "Yeni düzenlemelerle artık cüzdanda ehliyet dönemi kapandı" dedi.

Yıldırım, yeni düzenlemeyle sınav yapıcıların, denetlendiği bir ortamın oluşturulduğunu da bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.