Paris'te terör alarmı

Paris'te terör alarmı

Terör saldırısı hazırlığı yaptığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındığı açıklandı.

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyösü Clichy’de, 18 yaşındaki bir genç, terör saldırısına hazırlandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Le Parisien gazetesi, terörle mücadele birimlerinin düzenlendiği operasyon sonucunda, başkentte terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu belirlenen gencin gözaltına alınarak sorgulandığını bildirdi.

Fransız gazetesinin haberinde, istihbarat servisinin takibinde olduğu belirtilen gencin, ülkede ‘’radikalleşme’’ eğilimi içinde olanlar listesinde bulunduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkedeki terör tehdidinin her zamankinden fazla olduğunu belirterek, terörle mücadele kapsamında bu yıl 300'den fazla terör örgütü bağlantılı kişinin yakalandığını bildirmişti.

Charlie Hebdo saldırısından bu yana Fransa'da terör en ciddi sorun olarak gündemin ilk sırasında yer alıyor. Kasım 2015'te 130 kişinin öldüğü saldırıyla ülkede terör alarmı seviyesi en üst düzeye çıkarılmış ve olağanüstü hal ilan edilmişti.

Fransa'nın Nice kentinde 14 Temmuz Milli Bayramı'nda 84 kişinin öldüğü, daha sonra kilisede görevli bir papazın boğazı kesilerek öldürüldüğü saldırılar üzerine olağanüstü hal uygulamasının uzatılması kararlaştırılmıştı.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.