Paris saldırısı İslamofobiye tedavi olabilir

Paris saldırısı İslamofobiye tedavi olabilir

ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısının İslamofobiye karşı mücadelede tedavi olabileceğini söyledi

Saldırı olayının İslam dininin gerçek ilkelerine daha yakından bakma gerekliliğini ortaya çıkardığını belirten Carter, bunun da İslamofobia'nın azalması adına bir fırsat doğurabileceğini ifade etti. Terör saldırılarından sonra tüm dünyanın basın özgürlüğü, ifade hürriyetine sahip çıkmasını anımsatan Carter, "Benim dikkatimi çeken bir husus da, birçok Müslüman liderlerin saldırıyı kınaması oldu. Belki bunun pozitif dönüşümleri de olabilecek" dedi.

İslam dünyasının içinde az sayıda da olsa radikallerin olduğu ve bunların bu dini yanlış anlamada etkili olduğunu belirten eski başkan Carter, Huffington Post haber portalına verdiği mülakatta şunları söyledi: "Ben bu durumun bazı bakımlardan olumlu bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyorum. Bir çok insan şimdi Müslümanlar gerçekten neye inanıyor diyerek onları anlamaya çalışacak. Onlar da (Müslümanlar) birçok Hristiyan gibi barış ve uyuma (huzur) inandıklarını görecek. Ama birkaç radikal bu inancı yanlış gösterebiliyor. Bu radikallerin çoğu genç ve işsiz. Birkaç aylığına Suriye'ye gidip savaşıyor, sonra da ülkelerine dönüyor ve terör eylemleri içine girebiliyorlar. Ve şimdi bu durum (saldırı) genel olarak soruna (İslamofobi) tedavi olabilir." 

Dünya genelinde milyardan fazla insanın Müslüman olduğunu belirten Carter, İslam liderlerinin de bu terörist saldırıyı kınadığını herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.