Paris Camii 90. Yaşını Kutluyor

Paris Camii 90. Yaşını Kutluyor

Fransa'da yaşayan Müslümanlar için simgesel öneme sahip 'Paris Büyük Cami', 90.yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

Fransa'da yaşayan Müslümanlar için simgesel öneme sahip 'Paris Büyük Cami', 90. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 1922'de temeli atılan büyük cami için 90. yıla özel hatıra pulu bastırılırken, tarihi pulların 13 Şubat'tan itibaren Fransa genelindeki postanelerde satışa sunulacağı açıklandı.

Kutlamalar, Paris Büyük Cami Rektörü Dalil Boubakeur, Postane Genel Müdürü Jean-Paul Bailly ve Paris Beşinci Bölge Belediye Başkan Yardımcısı'nın cumartesi günü katılacağı toplantıyla başlayacak. Daha önce etkinliğe katılacağı açıklanmasına rağmen Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoë'ın ise toplantıya gelmeyeceği belirtildi.

Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa için savaşıp hayatını kaybeden Müslümanların hatırasını yaşatmak için Fransa meclisinin aldığı kararla 1922'de inşaatına başlanan cami,16 Temmuz 1926'da Fas Kralı Molla Yusuf'unda katıldığı törenle ibadete açılmıştı.

Paris'e cami teklifi daha önce 2. Abdülhamit tarafından Fransa hükümetine yapılmış, fakat Abdülhamid'in tahttan indirilmesi sebebiyle bu proje rafa kaldırılmıştı.

Haberler