Paris Belediye Başkanı: "Halep Şehrinin Durumu Dramatik."

Paris Belediye Başkanı: "Halep Şehrinin Durumu Dramatik."

Paris'in Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan ile görüştü.

Paris'in Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan basın toplantısında Paris Belediye Başkanı Hidalgo: "Halep şehrinin durumu dramatik. Siviller bombalar altında. Sağlık, yiyecek ve yapılacak tüm insani yardımlar bu şehirde bombalar altında kalıyor." dedi.

Parislilerin insani olarak Halep ve Suriye çatışmanın tüm kurbanları ve siviller için destek verdiğini yineleyen Başkan, olanların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Hidalgo Paris belediyesi olarak bir milyon avro insani yardım yaptıklarını belirterek, insani yardım koridoru açılmasını, sivil halkın çatışma alanının dışına çıkarak daha güvenli yerlere yerleştirilmesini bunun da uluslararası toplumun desteğiyle yapılması gerektiğini vurguladı. Hidealgo, "Bölgeden uzaklaşmak isteyenlere yardım edilmeli ve can güvenlikleri korunması birinci adım olmalı. Bugün biliyoruz ki birçok kadın ve çocuk Halep'te ölüyor. Yiyecek sıkıntısı çekiliyor. Halep belde Başkanı bana fırınların bombalandığını kalan halk için yeterli ekmek yapamadıklarını belirtti. İnsani yardım koridoru açılmalı." dedi.

"Halep halkının mesajını Papa'ya ileteceğim"

Hidalgo ayrıca "Bu haftasonu Papa Francis'in Avrupa'daki belediye başkanlarını ağırlayacağı zirveye katılacağım Halep halkının mesajını Papa Francis'e ileteceğim."dedi.

Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan ise "Bölgede acil bir durum söz konusu olduğu için alınacak tedbirlerde de ona göre hızlı davranmak gerekiyor. İnsanların üzerine bomba yağdırmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Buna son vermeden siyasi bir çözümden bahsedemeyiz. Artık kadın ve çocuklar açlıktan ya da soğuktan hayatını kaybediyor. Alınması gereken en acil tedbirler sivillerin bölgeden güvenli bir şekilde çıkışını sağlamak ve insani yardımları ulaştırmak." şeklinde konuştu.

Haberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.