Paranın kalbi tekrar Kapalıçarşı’da atacak

Paranın kalbi tekrar Kapalıçarşı’da atacak

Uluslararası Finans Merkezi, Anadolu yakasında yükselirken; İstanbul para piyasasının kadim kalbi, Kapalıçarşı da restorasyon için gün sayıyor.

Belediyecilik hizmetlerini sosyal ve ekonomik alanda da sistemli hale getirdiklerini söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “550 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski ve en büyük alış- veriş merkezi yenilenecek” dedi.
 
İstanbul finans merkezi, Anadolu yakasında yükselirken; İstanbul para piyasasının kadim kalbi, Kapalıçarşı da restorasyon için gün sayıyor. Proje tamamlandığında, 550 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski ve en büyük alışveriş merkezi sayesinde Fatih'e yatırımcı yağacak ve Osmanlı dönemindeki ticari ve finansal önemine yeniden kavuşacak. Geçtiğimiz günlerde basında yer alan 'asma kat eklenecek', 'Ek dükkanlarla, yeni rant ortaya çıkacak' iddiası kesin bir dille reddedildi. Bölge turizmi, altyapısı ve yatırım olanakları açısından düşünülen projede, hak sahipleriyle ilgili bir sorun olmadığı ifade edildi.

DÜNYANIN EN ESKİ AVM'Sİ YENİDEN

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yeni Şafak'a projenin detaylarını ve yeni projeleri anlattı. Fatih'in, önümüzdeki 4 yılda yatırımcıların gözbebeği olacağını kaydeden Mustafa Demir, “3 bin 500 dükkan ve 2 bin 700 parselden oluşan Kapalıçarşı'daki mülkiyetin fazla dağılımından kaynaklanan sahipsizlik problemini ortadan kaldıracağız ve 550 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski ve en büyük alışveriş merkezi yenilenecek” dedi. Demir, İstanbul'un dünyada artan öneminin bu sürece ciddi bir katkı yaptığını söyledi.

BÖLGEYE YATIRIMCI GÜVENİ ARTIYOR

“Belediye olarak aldığımız kararlar sayesinde, yatırımcının Fatih'e olan güveni artıyor” diyen Mustafa Demir, “Sorunları gidermek için, konut alanlarında ev pansiyonculuğunun önünü açtık ve bu Türkiye'de bir ilk. Amacımız ise, konut alanlarında yasal olmayan ve kayıtdışı turizm faaliyetlerinin önüne geçmek oldu. Böylece yatırımcı, sadece otel için değil ciddi yatırımlar için de geliyor” değerlendirmesini yaptı. Fatih'in kültürel dokusu ve çok renkli yapısını gözeterek, sosyal belediyecilik politikalarına önem verdiklerini anlatan Mustafa Demir, halkın sorunları ve beklentileri konusunda sık sık anket yaptırdıklarını ve halk ile belediye arasındaki iletişime önem verdiklerini söyledi.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.