Papaz cami yapımına destek verecek

Papaz cami yapımına destek verecek

Almanya'da Bavyera eyaletinde geçtiğimiz yılki sel afetinde ciddi zarar gören DİTİB Deggendorf Camii'nin yeniden yapılandırılması konusunda çalışmalar devam ediyor.

Cami yönetimi, yeni bina için çalışmalar yaparken, cami binasının projesi bölge halkına da tanıtıldı. Söz konusu programa katılanlar arasında papaz Martin Neidl'in de yer aldığı ve plana destek verdiği bildirildi.
 
Cami derneği yetkilileri, minareli ve kubbeli bir cami yapmak istediklerini ifade ettiler. Bunun için cami binası projesinin belediyeye verildiğini anlatan yetkililer, yapı için henüz resmi müracaatta bulunacaklarını söyledi. Plana kilisenin papazının da destek vermesinin kendilerini sevindirdiğini belirten yetkililer, hali hazırdaki cami binasını yeterince kullanamadıklarını kaydetti. Binanın sadece mescit kısmını kullanabildiklerini söyleyen yetkililer, insan sağlığını tehdit ettiği için binanın diğer katlarını kullanamadıklarını ifade etti. Yetkililer, yeni bina yapılınca eski cami binasının belediye tarafından yıkılacağını kaydetti.
 
cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.