Papa'nın sözleri Ayasofya'nın ibadete açılmasını hızlandırır

Papa'nın sözleri Ayasofya'nın ibadete açılmasını hızlandırır

Mefail Hızlı, Papa'nın 1915 olayları ile ilgili sözlerine karşı "Bu açıklama Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır diye düşünüyorum." dedi.

Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözlerine ilişkin, "Doğrusu bu açıklama sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

TEMAMIZ: BİRLİKTE YAŞAM AHLAKI

Ankara Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müftü Hızlı, Kızılcahamam Müftülüğü personeliyle yaptığı toplantıda, 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak belirlendiğini anımsattı.

"DEĞİŞİK YÖNTEMLERLE SALDIRILAR DEVAM EDECEK"

İnsanlığın barış ve huzur umudu olmaya devam eden Hazreti Peygamber'in kutlu doğum yıldönümünde, dünya gündemini değiştirecek bazı açıklamaların olduğunu ve bunları takip ettiklerini ifade eden Hızlı, yaşanılan coğrafyanın, İslam dünyasının bayraktarlığını yüzyıllardır devam ettirdiğini, bu nedenle de içeride ve dışarıda birçok düşmanın, çok değişik yöntemlerle saldırılarına devam ettiğini vurguladı.

"AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILIŞI HIZLANACAKTIR"

Mütfü Hızlı, "Üç gün önce Katolik dünyasının dini lideri Papa'nın, Ermeniler'in soykırıma uğradığına dair yaptığı açıklama, son derece dikkat çekicidir. Dünyaya sevgi ve barış mesajlarını sürekli aktaran ve geçtiğimiz Kasım ayında ülkemize yaptığı ziyarette bu düşüncelerini devam ettiren Papa, tarihçilerin çözümlemesi gereken bir konuda oldukça acele ederek müteessif bir beyanatta bulunmuştur. Anadolu'da yüzyıl önce yaşanan ve sadece Ermeniler'i değil, Osmanlı tebasına mensup olanları da acılara boğan hadiselerin cereyan ettiği bilimsel olarak da ortaya çıkarılmış olmasına rağmen, tek tarafın acıları üzerinden yapılan bu talihsiz açıklamalar, bu topraklarda yüzyıllardır gerçekleştirilen haçlı hücumlarının modern bir rengini yansıtmaktadır. Doğrusu bu açıklama sadece Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını hızlandıracaktır, diye düşünüyorum." dedi.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum