Papa Suriye için ateşkes çağrısını yineledi

Papa Suriye için ateşkes çağrısını yineledi

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Suriye'de istenen barışın diyalog ve uzlaşma yoluyla gelebileceğini belirtti.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'ndaki halka açık genel oturum konuşmasında, üç yıldır iç savaş halindeki Suriye'ye değindi.

Papa, "Lütfen silahları susturun, şiddete son verin. Daha fazla savaş, daha fazla yıkım olmasın" dedi.

İnsan haklarına saygılı olunması gerektiğinin altını çizen ruhani lider, halkın insani yardıma ihtiyacı olduğuna dikkati çekti, istenen barışın diyalog ve uzlaşma yoluyla olabileceğini kaydetti.

"Cizvit kardeşim" olarak bahsettiği Hollandalı rahip Frans Van der Lugt'un 75 yaşında geçen pazartesi Suriye'nin Humus kentinde hunharca öldürülmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Papa, Lugt'un sevgi dolu biri olması sebebiyle bölgede hem Hristiyanlarca hem Müslümanlarca sevildiğini ifade etti. Papa, Lugt'un ölümünün kendisini bir kez daha Suriye'de acı çeken insanları düşünmeye ittiğini belirtti.

Bu arada, genel oturum öncesi her zaman yaptığı gibi "papamobil" aracıyla inananları selamlayan Papa, aracını durdurtarak kalabalık arasında gördüğü bir tanıdığını araca aldı. Papa ve araca aldığı kişinin bir süre konuştuğu ve ardından bu kişinin aracından indiği görüldü.

12 engellinin ayağını yıkayacak

Öte yandan, geçen yılki Paskalya Bayramı önce kutsal perşembe günü yapılan ayak yıkama ritüelinde ziyaret ettiği ıslahevindeki bir Müslüman mahkumun ayağını yıkayan Papa Franciscus'un, bu yıl da 12 engellinin ayağını yıkayacağı bildirildi.

İsa Peygamber'in ölümü ve ardından yeniden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı öncesi yapılan ayak yıkama ritüeli, "Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmeden bir gün önce sevgisini göstermek için 12 havarisinin ayağını yıkaması" inanışından geliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.