Papa Francis’ten ilginç Kur’an yorumu

Papa Francis’ten ilginç Kur’an yorumu

Dün yapılan ve Roma’da gerçekleşen dinler arası tolerans konulu toplantıda, Papa Francis uzun bir konuşmanın ardından İslam dini ile Hristiyanlık arasında benzerlikler olduğunu savundu.

Ömer Çiftçi’nin haberi

RİSALEHABER - Hristiyanların dini lideri Papa Francis, dün yapılan dinler arası tolerans toplantısında, İslam dini ile hristiyan dinin ruhani öğretilerinin benzer olduğunu söyleyerek, İslam ile İsevilik diyalogunun daha yakın olması gerektiğini savundu. Müslüman liderlerin de katıldığı toplantı da, Papa Francis konuşmacı olarak önemli mesajlar verdi.

“Hz. İsa, Hz. Muhammed, Yehova, Allah. Bu isimler dünyanın ruhani öğretilerinin birleştiği noktalardır. Hepsi aynı yere, “hak” olana çıkar. Yüzyıllarca bu iki inanç arasında anlamsız bir kan davası güdüldü. Ama artık barışçıl çağlarda yaşamanın vakti gelmiştir. Herşeyi bırakıp birbirimizin inançlarına saygı duyma vakti gelmiştir. “Hak” olanı farklı isimlendiriyoruz diye, anlamsız düşmanlıkların gereği yoktur” açıklamalarında bulunan Papa, “iki din arası diyaloğun yaşanması Dünya barışı açısından en önemli konudur” dedi.

pope-kuran.jpg

Kur’an-ı Kerim ve İncil arasındaki benzerliklerden sıkça bahseden Papa Francis, iki kitabın kaynağının aynı olduğunu, ikisinin de yüce bir yaratıcı tarafından gönderildiğini söyledi.

Papa II. John Paul’dan bu yana görülen en barış yanlısı Papa olan Papa Francis, Müslümanlar ve liderleri ile sık sık diyalog halinde.

Washington Post’un haberine göre Papa Francis daha önce bir Müslüman liderler ile buluşması sırasında kendisine verilen Kur’an-ı Kerim’i öptüğü için ağır eleştiri altında bırakılmıştı.

PAPA'NIN AÇIKLAMALARI NE KADAR MASUM?

Dinlerarası diyalog ve tolerans konusu geçmişte de polemik konusu olmuştu. Papa Francis’in diyalog merkezli konuşmasında İncil ve Kur’an-ı Kerim’in kaynaklarının aynı olduğunu iddia etmesi ise tartışılacak gibi görünüyor. Kaynak aynı ama İslamiyette İncil’in tahrif edildiği, Kur’an-ı Kerim’in ise Allah’ın vaadiyle korunduğu kabul edilmektedir.

Diğer yandan dinleri ve kitaplarını eşitler tarzda konuşan Papa’nın görünürde kucaklayıcı olan bu konuşmasının ne kadar masum olduğu ve bazı Hristiyan Avrupa ülkelerinde son zamanlarda artan İslam karşıtı davranışlar için ne derece etkili olacağı ise merak konusu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum