Papa Franciscus Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlarla buluştu

Papa Franciscus Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlarla buluştu

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Müslümanların yaşadığı PK5 Mahallesi'ni ve Merkez Camisi'ni ziyaret etti.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Afrika turunun son durağı olan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) Müslümanların yoğunlukta olduğu PK5 Mahallesi'ni ve Merkez Camisi'ni ziyaret etti.

Papa Franciscus, Merkez Camisi'nde yaptığı konuşmada, OAC ziyaretinin PK5 Mahallesi'ne gelmeden eksik kalacağını belirterek, "Ülkedeki krizinin temeli dine dayanmıyor. Çünkü Müslüman ve Hristiyan toplumları arasındaki ilişkiler, barış ve birlik geleneği üzerine kurulu" ifadelerini kullandı.

Orta Afrikalılara bu geleneği sürdürerek diğer Afrika ülkelerine de örnek olmaları çağrısında bulunan Papa, ülke vatandaşlarının hep birlikte bölünmeye, nefrete ve şiddete karşı mücadele ederek seçimlere hazırlanması gerektiğini vurguladı. Papa, seçilecek devlet başkanının toplumun bir kesimini korumaya çalışırken diğerinin çıkarlarına zarar vermemesi gerektiğine dikkati çekti. 

Müslümanlarla Hristiyanların kardeş olduğuna işaret eden Papa, "Özellikle din ya da Tanrı adına işlenen şiddete hep birlikte karşı koymalıyız. Din, hiçbir şekilde şiddeti haklı çıkarmak için kullanılamaz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.