Papa Francis Müslümanlara karşı olanları uyardı

Papa Francis Müslümanlara karşı olanları uyardı

Papa Francis dün katıldığı bir konferansta Ortadoğu bölgesinde yaşananlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye-Irak hattında yaşananların kültürlerden ve milletlerden bağımsız bir dram olduğunu vurgulayan Papa, dikkatlerin o bölgede olmasını istedi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Papa Francis, dün düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada Ortadoğu bölgesinde yaşananlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Dünyada yaşanan din ayrımının acilen bitmesi gerektiğini savunan Papa, Suriye ve Irak’ta yaşananlar dinlerden ve milletlerden bağımsız bir dram olduğunun altını çizdi.

“Kavga kavga ile çözülmez, sorunları kavga ile çözmeye kalkışmak daha büyük isyanların önünü açar” ifadelerini kullanan Papa, yaşanan insanlık dramı karşısında dünyanın tepkisiz kalmasının da kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılanların İnsan Haklarına karşı da bir saldırı olduğunu söyleyen Papa Francis, ”Savaş güçsüz insanların üzerine doğrultulmuş bir silahtır, bu silahın kullanılması affedilemez” sözleri ile savaş meraklılarını eleştirmekten geri durmadı.

“Erkek ve Kız kardeşlerimiz inancı nedeniyle öldürülüyor. Ne bir Müslümanın, ne bir Hıristiyanın canı hiçbirşeyden değersiz değildir” diyerek DAEŞ’i de eleştiren Papa, terörizmin bir insanlık suçu olduğuna da dikkat çekti.

Çağlar öncesinden Müslüman-Hıristiyan ilişkilerine dikkat çeken Papa Francis, iki dinin inandığının “tek” olmasına rağmen, yine inanç farklılığından dolayı birbirlerine karşı olumsuz hareketler içinde olduğunu vurguladı. Zamanın değiştiğini, artık farklı inançların diyalog içinde olması gerektiğini söyleyen Papa, inançları için 2. Sınıf insan muamelesi gören mülteciler nedeniyle Avrupa devletlerini de kınadı.

En. abna24’ün haberine göre, ortaçağ zamanı yapılan inanç kavgalarının artık bitmesi gerektiğini söyleyen papa, Hıristiyan ve Müslümanların diyalog halinde olmasına özen gösteriyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.