Pandemide büyüyen yeni çılgınlık! Mıknatıs balıkçılığı

Pandemide büyüyen yeni çılgınlık! Mıknatıs balıkçılığı

Koronavirüs pandemisinde Almanya'da başlayan bir çılgınlık dünyaya yayılmaya başladı. Dev bir mıknatısı iple dere ve göllere sarkıtan insanlar derinlerden ganimet avcılığı yapıyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yılın başlarında Youtube videolarıyla başlayan 'Mıknatıs Avcılığı' isimli trend dünyaya yayılıyor. Büyükçe bir mıknatısı iple nehir ve göllerin yanı sıra şehir içindeki derelere sarkıtanlar mıknatısa takılan pek çok 'ganimeti' evlerine taşıyor. Türkiye'de bile pek çok insan internetten yayınladığı videolarla hem takipçi kazanıyor hem de yıllarca sulara gömülmüş olarak bekleyen çok sayıda değerli-değersiz metalik eşyayı günyüzüne çıkarıyor. Yurt dışındaki kullanıcıların paylaştıkları videolarda sudan cinayet kanıtlarından para ve mücevhere kadar akla hayale gelmeyecek şeyler çıkıyor.

BOMBALAR DA BULUNDU

Almanya'nın en popüler mıknatıs balıkçıları Nils Lange ve Tobias Schiller'in 50.000'den fazla takipçisi var. 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bombalar (5 kez) ya da silahlar (15 kez), kasalar (aşağı yukarı 30 kez) ya da Prusya döneminden kalma bir kılıç gibi tarihi önemi olan eşyaların yanı sıra scooter, bebek arabası ve bir klozet de buldular.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.