Palandöken’den ‘internetten alışveriş’ uyarısı

Palandöken’den ‘internetten alışveriş’ uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, internette dolandırıcıların cirit attığını belirtti.

Palandöken, “Hayatımıza giren akıllı cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerin iş ve alışveriş için yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Belirli ürünler satan e-ticaret siteleri ve işini geliştirmek isteyen KOBİ'ler, müşterisine daha iyi hizmet vermek isteyen esnaf hızla e-ticaret dünyasına giriyorlar. Ama önemli bir problem sahte e-ticaret sitelerinin de çoğalmasıdır. Vatandaşımız değerinin çok altında satılan mallar karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum.” dedi.

“E-TİCARETİN BÜYÜMESİ İÇİN YASAL TEDBİRLER ALINIYOR”

Her sektörden insanın internet bağlantısıyla girebildiği e-ticaret dünyasının ülkemizde her yıl büyüyerek 35 milyar liraya ulaşmasının dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, e-ticaretin 2012 yılında 25 milyar lira, 2013 yılında ise yüzde 40 büyüme göstererek 35 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Sürekli büyüyen sektörde bazı sorunlaırn da yaşanabileceğinin altını çizen TESK Başkanı Palandöken, “Yeni işler, yeni fırsatlar doğuran e-ticaret yeniden düzenlenerek Tüketici Kanunu’nda yasal alt yapısı da geliştiriliyor. Ama yine de tüketiciyi rastgele sitelerden alışveriş yapmamaları konusunda uyarmak gerekiyor. Mutlaka ürünlerinizi değiştirebileceğiniz, ödemelerinizin güvende olduğu sistemleri olan siteleri seçin. Satın alırken ekranda beğendiğiniz bir giysiyi, elektronik bir eşyayı elinize geçtiği zaman beğenmeyebilirsiniz. Değiştirme garantisi olacak siteleri tercih edin. Bazen hiç ihtiyacınız yokken sizin satın alma ihtiyacını tetikleyen, sanki o an almazsa bir daha alamayacakmışsın gibi bir algı oluşturan private shopping/özel alışveriş sitelerine de dikkat edin. Ödemeyi yaptıktan sonra –neden aldım ben bunu?- demeyin.” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.