Palandöken: Kırtasiye Kırtasiyeciden Alınır

Palandöken: Kırtasiye Kırtasiyeciden Alınır

2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlanmasıyla halkın kırtasiye ve eğitim masrafı yapmaya başladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, velileri alışveriş öncesi uyardı.

Palandöken, “Alınan ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit etmemelidir. Alınan ürünlerin menşeine mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve EN-71 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır” dedi.
 
 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlanmasıyla halkın kırtasiye ve eğitim masrafı yapmaya başladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, velileri alışveriş öncesi uyardı. Palandöken, “Alınan ürünler çocuklarımızın sağlığını tehdit etmemelidir. Alınan ürünlerin menşeine mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve EN-71 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır” dedi.
 
Palandöken yaptığı açıklamada, “Rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanmayın. Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarına dikkat edin. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin” diye konuştu.
 
“KIRTASİYE VE GİYİM ÜRÜNLERİNE DİKKAT”
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bazı ürünlerle ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan tehlikeli kimyasal madde tebliğine dikkat çeken Palandöken, “Tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve kırtasiye ürünleri başta olmak üzere bazı tüketim ürünlerinde azo boyar maddeler ve fiyatların kullanımı ile ilgili getirilen sınırlamalara mutlaka dikkat edilmelidir. Uzakdoğu ülkelerinden getirilerek ucuz diye piyasaya sürülen ürünlere dikkat edilmelidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2011 yılında yapmış olduğu denetimlerde kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53 iken, bu oran 2012’de yüzde 24 oranına düşmüştür. Yine 2011'de kırtasiye ürünlerindeki aykırılık oranı yüzde 53 iken, 2012'de yüzde 24'e, 2013'te yüzde 18'e düşmüş bulunuyor. Ancak 2011 yılındaki çocuk ayakkabılarındaki yüzde 83 oranındaki güvensizlik oranı ile ilgili yeni bir çalışma yapılmadığından ayakkabı alırken çok dikkat edilmelidir. Yani ne kadar düzelme olsa da yine çocuklarımızın sağlığını piyasada satışı yapılan Uzakdoğulu ürünler tehdit etmektedir. Bu tespitler vatandaşlarımıza rehber olmalı ve alacakları ürünlere çok dikkat etmelidirler” şeklinde konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.