Pakistanlı yetimlere eğitim malzemesi desteği

Pakistanlı yetimlere eğitim malzemesi desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Pakistan’da Pakistanlı Yetim Öğrencilere eğitim malzemesi desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Pakistan’daki eğitime destek verilmesine yönelik gerçekleştirilen projelere bir yenisi daha eklendi. İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde 2014 yılında gerçekleştirilmesi planlanan IV. Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Pakistan’da Pakistanlı Yetim Öğrencilere Destek Amaçlı Eğitim Malzemeleri Alımı projesinin Khubaib Vakfı Yetimlerine Kitap ve Kırtasiye Malzemeleri Desteği tamamlandı. 
 
Ayrıca Proje kapsamında Hubeyb Kız Okulu’na Bilgisayar Laboratuvarı ve Kütüphane Kurulması ile Khyber Pakhtun Khwa Okulu’na Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Laboratuvarları Kurulması şeklinde iki farklı okula daha destek sağlanacak. Khubaib Vakfı Yetimlerine Kitap ve Kırtasiye Malzemelerinden oluşan eğitim ekipmanları İHH ve Khubaib vakfı yetkililerine düzenlenen törenle Vakfın bulunduğu Haripur Şehrinde teslim edildi. Törene, TİKA İslamabad Koordinatörü M. Giray Tezel, TİKA İslamabad Koordinatör Yardımcısı Hüseyin Ergezen, İHH ve Khubaib Vakfı yetkilileri katıldı.
 
TİKA İslamabad Koordinatörü Tezel, törende yaptığı konuşmada dost ve kardeş ülke Pakistan’la işbirliğinden yana olduklarını belirtti. Yetimlere yapılan yardımın en büyük ibadet olduğunu belirten TİKA İslamabad Koordinatörü Tezel, bu tür yardımlarında gelecekte devam edeceğini kaydetti. TİKA İslamabad Koordinatörü Tezel, söz konusu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Yetim kardeşlerimizin yanlarında olabilmenin onlara desteğimizi hissettirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onların aldığı eğitimin kalitesini bir nebze arttırabildiysek TİKA'nın Pakistan'daki bazı hedeflerine ulaştığını söyleyebiliriz” dedi. Khubaib vakfı yetkilileri de TİKA’nın desteklerine memnun olduklarını belirterek çocukların geleceklerine katkı sağlayacağını ifade ettiler.
 
Kubaib Vakfı Yetimhanesinde Pakistan’da 2010 ve daha önceki yıllarda meydana gelen sel felaketlerinde anne, baba ve ailelerini kayıp eden yaklaşık 600 yetim öğrenci barınıyor. Söz konusu yetimhaneye daha önceki yıllarda da TİKA tarafından gıda ve eğitim amaçlı yardımlarda bulunulmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.