Pakistan'dan Türkiye'ye beklenmedik teklif

Pakistan'dan Türkiye'ye beklenmedik teklif

Pakistan Sanayi Odası, Türkiye ile arasındaki ekonomik ilişkilerin arttırılması için 2009 yılında başlayıp 2011 yılında durdurulan demiryolunun yeniden canlandırılması teklifinde bulundu.

İslamabad Ticaret ve Sanayi Odası (ICCI), Pakistan ve Türkiye'nin daha fazla ekonomik ilişkileri ve karşılıklı ticareti geliştirmek için direkt karayolu ve demiryolu bağlantıları kurması önerisi yaptı.

ICCI Başkanı Halid İkbal Malik, "İki ülke arasındaki doğrudan bağlantılar ikili ticaret ve Pakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde büyük oranda yardımcı olacaktır",  dedi.

İran, Türkiye ve Pakistan arasında varılan anlaşma uyarınca "ECO Yük treni" 2009 yılında resmen faaliyetini başlatmış ve ilk tren 2009 yılında İslamabad'dan İran güzergahı üzerinden Türkiye'ye hareket etmişti.

Kerman-Zahedan demiryolu hattının tamamlanması ve Türkiye-Pakistan arasında doğrudan demiryolu irtibatı sağlanmasından sonra Türkiye (TCDD), İran (RAI) ve Pakistan Demiryollarının (PR), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) bünyesinde yürütülen çalışmaları sonucunda, İslamabad (Pakistan) ile İstanbul arasında konteyner treninin işletilmeye başlatılması kararlaştırılmıştı.

Bu trenin faaliyeti 2011 yılına kadar devam etti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.