Pakistan'daki Kıtlık Bölgesine Kimse Yok Mu'dan Yardım Eli

Pakistan'daki Kıtlık Bölgesine Kimse Yok Mu'dan Yardım Eli

Pakistan’da 105’i çocuk 183 kişinin gıda yetersizliğinden hayatını kaybettiği Tharparkar bölgesine Kimse Yok Mu Derneği yardım eli uzattı.

Pakistan’da 105’i çocuk 183 kişinin gıda yetersizliğinden hayatını kaybettiği Tharparkar bölgesine Kimse Yok Mu Derneği yardım eli uzattı. Kimse Yok Mu, ülkenin liman şehri Karaçi’ye 300 kilometre uzaklıkta bulunan kıtlık bölgesini unutmadı.

6 ayı aşkın süredir kuraklığın hakim olduğu bölgeye 18 ton gıda yardımı ulaştıran Kimse Yok Mu Pakistan Temsilciliği, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. 25 kilogramdan oluşan 730 paketi bölge halkına ulaştıran Kimse Yok Mu, halkın gıda ihtiyacını bir nebze olsun dindirdi.

Kimse Yok Mu Pakistan Temsilcilisi Özcan Inan, zor şartlarda hayatlarına devam eden Pakistan’ın her köşesindeki insanlara yardım ulaştırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Inan, 18 ton gıda yardımının dağıtımı için kendilerine gönüllü olarak eşlik eden Pakistan’daki Türk okulları öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ettiğini belirtirken, Pakistan’da ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde bir parça gülümsemeye vesile olmanın kelimelerle anlatılamayacağını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Tharparkar Bölge Valisi Makdum Akil Zaman, Kimse Yok Mu ekibinin takdir edilmesi gereken bir çaba sarf ettiğini ve bu yardımların Pakistan halkının gönüllerinde yer edeceğini belirtirken, "Türk kardeşlerimiz her zaman bizim yanımızda ve bu kıtlık bölgesinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan halkımıza karşı bu yardım bir duygudaşlık ve bir sevgi gösterisidir.’’ dedi.

Pakistan - Hindistan sınırında bulunan Tarparkar dünyada verimli toprağa sahip tek çöl olma özelliğini taşıyor. Tarparkar çölü sınırlarında 955 bin kişi yaşıyor.

AFGAN MÜLTECILERE ET YARDIMI YAPILDI

Kimse Yok Mu ayrıca ülkenin Sindh eyaletinin başkenti Karaçi’de ikamet eden Afgan mültecilere de yardım eli uzatmayı ihmal etmedi. Hayatlarını topraktan yapılmış evlerde geçiren Afgan mültecilerin yaşadığı mahallede toplam 35 büyükbaş adak kurbanlık hayvanın kesimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 aileye 5 kilogramlık et yardımı dağıtılırke,n Türk yardım görevlilerini sevinçle karşılayan Afgan mülteciler, evlerine yemeğe davet etti.

Ülkenin 20 milyon nüfusa sahip şehri Karaçi’de vatanlarından terör sebebi ile ayrılmak zorunda kalan yaklaşık 50 bin Afgan mülteci yaşıyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.