Pakistan'da 'Milli gün' kutlandı

Pakistan'da 'Milli gün' kutlandı

Milli gün dolayısıyla askeri geçit töreni yapıldı. İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığına bağlı mehter takımı da yürüyüşe katıldı.

 

Pakistan'da 23 Mart Milli Günü dolayısıyla resmi tören düzenlendi.

Başkent İslamabad'ın Şekarparyan bölgesindeki alanda yapılan tören için cep telefonu şebekeleri kesildi ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Törene, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Başbakan Navaz Şerif, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamar Cavid Bajva, diğer üst düzey yetkililer ve binlerce vatandaş katıldı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin törende yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleer gücünün bölgesel güvenlik ve istikrarın garantisi olduğunu söyledi. Hindistan'ın "sorumsuz" tavrının bölgesel barışı tehlikeye soktuğunu belirten Hüseyin, "Hindistan ile diyaloğa hazırız ve Keşmir sorununun Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde çözülmesinden yanayız." dedi.

Askerlerin geçit yaptığı törende yerli üretim Şahin, Hatf ve Raad adlı nükleer ve konvansiyonel savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip füzelerle Khalid ve Zarrar adlı modern tanklar gösterildi.

Bu yıl, İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığına bağlı mehter takımı da törene katıldı. Mehter takımının seslendirdiği "Cive Pakistan" marşı dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Ayrıca Pakistan Hava Kuvvetlerine ait jetlerin yaptığı gösteri izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Hint alt kıtasındaki Müslümanların bağımsız bir İslam devleti kurma taleplerinin 23 Mart 1940 yılında onaylanması, Pakistan'da her yıl 23 Mart Milli Günü olarak kutlanıyor.

 

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.