Pakistan'da 3 ayda 122 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Pakistan'da 3 ayda 122 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Pakistan'ın güneyindeki Tarparkar şehrinde kıtlıktan ve yetersiz beslenmeden dolayı son 3 ayda 41'i çocuk 122 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yerel medyada çıkan haber, ülkenin gündemine otururken ölü sayısının bildirilenden çok olabileceği belirtiliyor. Sindh eyaleti başbakanı Seyit Kaim Ali Şah, olayın çok vahim olduğunu ve gereken adımları kendilerinin atacaklarını belirtti. Şah, Puncap eyaletinden gelen yardım talebine ise gerek olmadığını açıkladı.

Ölümlerin yetersiz beslenmeden ve zatüreden kaynaklandığını kaydeden Şah, bu konuda sağlık ekiplerinin ihmali olabileceğini ve görevini ihmal edenler hakkında soruşturmaların başlayacağını ifade etti.

Bunun üzerine Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, sağlık ekiplerinin bölgeye ulaşması için talimat verdi. Tar Çölü bölgesi sınırlarında bulunan Tarpakar şehri Sindh eyaletinin başkenti Karaçi'ye 300 kilometre uzaklıkta.

2000 yılında bölgede baş gösteren kuraklık ve kıtlık sebebi ile havyaların yüzde 90'nı telef olurken, bölgenin ekonomik dayanağı büyük bir darbe almıştı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.