Pakistan Başbakanı: Modi'nin yönetimindeki Hindistan Müslümanlara eziyet ediyor

Pakistan Başbakanı: Modi'nin yönetimindeki Hindistan Müslümanlara eziyet ediyor

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan'da iktidar partisi yetkililerinin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli ifadelerini kınadı.

Hindistan'da iktidardaki Halk Partisinin (BJP) iki üst düzey yetkilisinin ifadeleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şerif, BJP'li yetkililerin ifadelerini "mümkün olan en güçlü ifadelerle" kınadığını belirtti.

Şerif, "(Hindistan Başbakanı Narendra) Modi'nin yönetimindeki Hindistan'ın dini özgürlükleri çiğnediğini ve Müslümanlara eziyet ettiğini defalarca söyledim." ifadesini kullandı.

Hazreti Muhammed'e yönelik sevginin yüce olduğunu belirten Şerif, tüm Müslümanların, peygambere sevgi ve saygı için hayatlarını feda edebileceğini vurguladı.

Bu arada, Pakistan Dışişleri Bakanlığı da BJP'li yetkililerin Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu tümüyle kabul edilemez ifadeler, yalnızca Pakistan halkının değil dünya genelindeki milyarlarca Müslüman'ın duygularını incitti." ifadesi kullanıldı.

Hindistan'ın İslamabad Maslahatgüzarı'nın Bakanlığa çağrıldığı kaydedilen açıklamada, BJP'nin iki üst düzey yetkilisinin onur kırıcı ifadelerinin kategorik olarak reddedildiği ve güçlü bir şekilde kınandığı aktarıldı.

Açıklamada, BJP hükümetinin söz konusu yetkililerle ilgili yaptığı "gecikmiş ve formalite icabı" disiplin işlemlerinden duyulan hoşnutsuzluk ifade edildi.

Disiplin işlemlerinin, Müslümanlara verilen acıyı hafifletmeyeceğinin altı çizilen açıklamada, Hindistan'daki Müslümanlara yönelik toplumsal şiddet ve nefretin artışından dolayı derin endişe duyulduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Hindistan'ın farklı eyaletlerinde, Müslümanlar sistematik bir şekilde yaftalandı, ötekileştirildi ve radikal Hindu çetelerinin organize ettiği saldırılara maruz kaldı. Menfur Müslüman karşıtı duygunun artarak daha yaygın hale gelmesi ve Müslümanları, yüzlerce yıllık ibadet yerlerinden mahrum bırakmaya yönelik teşebbüslerdeki artış, Hint toplumunda kökleşmiş İslamofobi'nin belirgin sonuçlarından başka bir şey değil." değerlendirmesinde bulunuldu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum