Özgür-Der Doğu Türkistan’daki saldırıları protesto etti

Özgür-Der Doğu Türkistan’daki saldırıları protesto etti

Fatih Saraçhane Parkı’nda toplanan Özgür-Der üyesi kalabalık bir grup, Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto etti.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi kalabalık bir grup, Fatih Saraçhane Parkında bir araya gelerek Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto etti. Burada ellerinde döviz ve bayrak taşıyan grup “Kahrolsun emperyalist Çin, yaşasın Doğu Türkistanlı Müslümanların mücadelesi” yazılı pankartı açtı.
Bir süre burada tekbir getiren grup, “Türkistan halkı yalnız değildir”, “Yaşasın ümmet dayanışması” şeklinde sloganların attı.
Özgür-Der üyesi Murat Ayar, grup adına basın açıklaması yaptı. Ayar, yaptığı açıklamada, “Bizler Müslümanız. Zalim kim olursa olsun, zulme kim uğramış olursa olsun onların yanındayız. Hele bunlar bizim Müslüman kardeşlerimizse zulüm Çin’de dahi olsa onun karşısında dururuz. Etnik kimliğimiz hiç önemli değildir bu anlamda. Bugün burada Uygur Türklerini, Müslüman Uygurlar için toplandık. Bu sene Ramazan’da Çin bizzat Müslümanların oradaki hayat hakkına, ibadet hakkına, yaşam hakkına yönelik acımasız, baskıcı, zalimane politikalarını gittikçe artırdı. Oradaki Müslümanlar şu anda namazlarıyla oruçlarıyla ibadetleriyle dualarıyla Çin faşizmine karşı, emperyalizmine karşı direniyorlar. Şu anda Müslümanları yoğun yaşadığı yerlerde Doğu Türkistan’da sokaklarda alkol festivalleri, bira festivalleri düzenleniyor” dedi.
Burada bir konuşma yapan Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi ve yazar Hamza Türkmen ise, Doğu Türkistan’da Çin saldırısı altında Uygurlar, Kırgızlar, Tatarlarla birlikte 25-30 milyonluk bir nüfusun yaşadığını söyledi.
Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.