Özel'de engelli istihdamı devlet eliyle yükselecek

Özel'de engelli istihdamı devlet eliyle yükselecek

Çalışma isteği olan engelliler ile onları istihdam etmek isteyen özel sektör buluşturulacak. Uyumlu çalışması sağlanacak. Ankara'da devreye girecek

ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın önderliğinde, Garanti Bankası'nın desteğiyle hayata geçirilen ve “engelli bireylerin iş hayatına katılımını artırmayı” hedefleyen “İşe Katıl Hayata Atıl” projesi başladı. İstanbul Mövenpick Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; şimdiye kadar engellilerin istihdamına yönelik çalışmalarda önlerine hep “engellilerin hayata katılabilmesi için kendilerine bakım desteği verilmesi, aylık bağlanması ya da kamuda istihdam edilmesi” konularının çıktığını hatırlattı. Bakan İslam, “Bu proje çerçevesinde çalışma isteği olan engelliler ile onları istihdam etmek isteyen özel sektör buluşturulacak. Bunların uyumlu çalışması sağlanacak. Engellilerin özel sektörde istihdam edilmesinin önünde 'işe nasıl katılacak, nasıl çalışacak, problemler nasıl giderilecek' gibi sorular var. Bu proje, bu problemleri tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor” diye konuştu.
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de şunları söyledi: “Proje ile engelli bireylerin, iş arkadaşları tarafından bir çalışan ve işini yapabilen bir birey olarak algılanmasını hedefliyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 53 Engelli Dostu Şubemiz hizmet veriyor. Hedefimiz 2014 sonunda bu rakamı 80'e çıkarmak ve önümüzdeki dönemde her ilde en az 1 Engelli Dostu Şubemizin bulunmasını sağlamak. Bugün, Türkiye genelinde 220 Paramatiğimiz ortopedik veya görme engellilerin ihtiyaçlarına uygun hizmet verebiliyor. 2014 sonunda bu rakamı, 300'e çıkarmayı hedefliyoruz.” Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından danışmanlık alarak hazırladıkları eğitim programlarıyla, engelli müşterilerine sundukları hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özen, “19 bin çalışanımızın engelliler ve ihtiyaçları konusundaki duyarlılığının yükselmesi, en önemli amacımız” dedi.
 
Proje ilk önce 6 aylığına Ankara'da devreye girecek. Daha sonra kademeli olarak 4 şehirde 6 ay şekilde devam edecek. İşe yerleşen bireylerin kaçının işe devam ettiği, kaçının iş değiştirdiği, kaçının bu işi neden değiştirdiği, değişimde hangi zorluklarla karşılaştığı, sisteme nasıl adapte oldukları iş koçları tarafından incelenecek. 
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.