Özel yurtlarda kalan üniversiteliler YURTKUR'a yöneldi

Özel yurtlarda kalan üniversiteliler YURTKUR'a yöneldi

Özel yurtlarda kalan çok sayıda üniversite öğrencisi, devlet yurtlarında kalmak için YURTKUR'a başvurdu.

AA muhabirinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, son dönemde bazı özel yurtlarda kalan çok sayıda üniversite öğrencisi yaşadığı sorunlar nedeniyle kuruma başvuruyor. 

Yaşadıkları sorunlar nedeniyle kaldıkları yurtlardan ayrılarak YURTKUR'A geçmek isteyen 4 bin 749 öğrenci, bir hafta önce Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından devreye sokulan "444 19 61" numaralı çağrı merkezini arayarak yurt ve bölge müdürlüklerine açıktan başvuruda bulundu.

Yine Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden 243 öğrenci de benzer isteklerde bulunurken, kurumun "0312 551 66 40 - 0312 551 66 41" numaralı telefonlarına yurt, burs ve kredi hizmetlerine ilişkin 4 bin 119 başvuru yapıldı.

YURTKUR yetkilileri başvuru yoğunluğunun genellikle eğitim öğretim yılı başında yaşandığını belirterek, önceki yıllar bu aylarda böyle bir yoğunlukla karşılaşmadıklarını kaydettiler.

Kuruma yapılan başvurulara hızlı bir şekilde cevap verilerek, öğrencilerin kuruma ait yurtlarda misafir edilmeye başlandığı bildirildi.

"Bir tek öğrencimizin dahi mağdur olmaması adına tüm adımları atacak güçteyiz"

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamada bazı özel öğrenci yurtlarında gençlerin barınma ve eğitim dışında birtakım faaliyetlere zorlandıklarını üzülerek gördüklerini vurguladı.

Bakanlık ve YURTKUR olarak devletin gücünün, her zaman ve her şart altında bütün öğrencilere sahip çıkacak noktada olduğunu ifade eden Kılıç, "Özel yurtlarda sorun yaşayan genç kardeşlerimiz, bize ulaşmaları durumunda tüm imkanlarımızı kullanarak onların bu mağduriyetlerini gidereceğimizden emin olsun. Hepsini, KYK yurtlarında misafir edebilecek durumdayız. Bu noktada ailelerin de içi rahat olsun" dedi.

Kılıç, yurtlar için son günlerde önemli bir talep artışı yaşandığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Bazı özel yurtlarda hükümet aleyhine çeşitli taleplerde bulunduğuna dair bilgiler geliyor. Bu gibi ortamlarda bulunmak istemeyen öğrencilerimizin bu tür isteklere boyun eğmesine izin vermeyiz. 2002 yılında 180 bin civarında olan kapasite durumu, bugün itibarıyla 310 bini geçmiş durumda. Şu an inşa çalışmaları devam eden 20 yurdumuzu daha sisteme dahil ettiğimizde, bu kapasitenin 10 bin kişi daha artmasını sağlayacağız. Bir tek öğrencimizin dahi mağdur olmaması adına tüm adımları atacak güçteyiz"

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.