Özel sektöre sanal afet dersi

Özel sektöre sanal afet dersi

Özel sektörü afete hazırlamak için kolları sıvayan AFAD, “Afete Hazır İşyeri” kampanyası başlattı. 700 kuruluşa ulaşmayı hedefleyen projenin tüm maliyetini Halkbank karşılıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), doğal afet konusunda sanayi kuruluşlarını bilgilendirmek için “Afete Hazır İşyeri” kampanyası başlattı. Dünyada bir ilk olan simülasyon uygulamasını da kapsayan kampanyada, katılımcılara afetin bir benzeri yaşatılarak ne yapılması gerektiği anlatılacak.
 
SANAL GERÇEKLİK EĞİTİMİ
 
Başta büyük sanayi kuruluşlarından gelen iş güvenliği ve çevre mühendisleri olmak üzere, çalışanlar, simülasyon kapsülünde sanal gerçeklik gözlüğüyle afet anını tecrübe edecek. Bir ekran, 2 lens ve cep telefonundaki gibi hareket ve ivme algılayıcı mekanizmadan oluşan sanal gerçeklik gözlükleri kulaklık ile birlikte kullanıldığında kişiyi kurgulanmış dünyaya götürüyor. ‘’Görmek inanmaktır’’ sözündeki gibi bu gözlükler de insan zihnine bir oyun oynayarak kişinin kendisini tasarlanan ortamda algılamasına yol açıyor. 
 
EĞİTİMLER ÜCRETSİZ
 
İki yılı kapsayan ve kişi başı 8 bin dolara mal olan eğitimler, Halkbank sponsorluğunda 15 Aralık’tan itibaren ücretsiz olarak verilecek. Afete Hazır Türkiye projesinin Türkiye’nin önde gelen yaklaşık 700 büyük endüstri tesisine ulaşması bekleniyor. Eğitimlerle kurumsal kazanımlar elde etmeyi amaçlayan AFAD,  katılanlara katılım sertifikası verecek. 
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.