Özel Harekat camisinin imamı şehit Mustafa Yaman

Mustafa Yaman. 1985 senesinde Zonguldak’ta doğdu. Kartal Anadolu İmam hatip Lisesi’ni 2003 yılında bitirdikten sonra 2007 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu ve bu yıldan itibaren imamlık görevine başladı.

Yaklaşık 10 yıldır imamlık görevinde bulunan Mustafa Yaman en son Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığının “Şehitler Camisi”nde imamlık görevinde bulunmaktaydı. Bartınlı olan Mustafa hoca evli ve 2 çocuk babasıydı.

Görev ve sorumluluk bilinci üst düzey olan Mustafa Yaman, 15 Temmuz Cuma akşamı özel harekâta uçakla yapılan bombalı saldırı sonrası kaygılanmıştı. Çünkü cami cemaatinin önemli bir bölümü özel harekât polislerinden oluşuyordu.

Caminin müezzini ile birlikte evinden görev yerine gitmişti. Mustafa hocanın son anlarına şahit olanların anlattığına göre vazife için Özel Harekat’a giden Mustafa Yaman, ikinci bombalı saldırı sonrası bombanın tesiriyle olay yerinde şehit düştü.

Naaşını görenlerin ifadesine göre yüzünde oldukça belirgin bir tebessüm ve gülümseme ifadesi vardı. Sonsuzluğa uğurladığımız Mustafa hoca Risale-i Nurları okur ve hayatında tatbik etmeye gayret ederdi.

Kendisinin “Şehitler Camisi”nde görev yapıp şehit olması da kaderin bir cilvesiydi. Cenaze namazı Pazar günü ikindi namazını müteakiben Gölbaşı Mevlana Camisi’nde kılındı ve memleketi Bartın Ulus’a nakledildi.

Bartın’da da cenaze namazı kılındıktan sonra babasının yaşadığı köye defnedildi.

Ailesine, komşularına, arkadaşlarına ve milletine hizmet için her daim çabalayan Mustafa Yaman’ın ve vatanın birliği için hayatını feda eden bütün Müslüman kardeşlerimizin şehadetlerini Cenab-ı Hakk’ın kabul etmesini niyaz eder bütün mü’minlerden dualarını bekleriz. İC

mustafayaman.jpg

mustafayaman_cenaze01.jpgmustafayaman_cenaze1.jpgmustafayaman_cenaze2.jpgmustafayaman_cenaze3.jpg

mustafayaman_cenaze4.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum