Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? (Silahlı/Silahsız)

Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? (Silahlı/Silahsız)

Türkiye genelinde personel alacak olan özel ve kamu kurumlarında en çok güvenlik alımı ön plana çıkıyor. Bu nedenle pek çok kişi Özel Güvenlik Sertifikası alma şartlarını merak ediyor. Silahlı ve Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır?

Özel Güvenlik, Türkiye Geneli Kamu ve özel kurumların personel alımlarında genellikle başı çekiyor. Bu nedenle Özel Güvenlik Sertifikası ile ilgili talep de, merak da yoğun oluyor. Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? sorusu son zamanlarda tekrar sıkça sorulur oldu.

Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası ve Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası olmak üzere iki çeşidi olan Özel Güvenlik Sertifikası, Kamu'da veya Özel Sektör'de güvenlik olmak isteyenlerin almak zorunda olduğu belgedir.

Bu nedenle pek çok kişi; Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Özel Güvenlik Sertifikası için evraklar nelerdir? Özel Güvenlik Sertifikası alma şartları, Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Özel Güvenlik Sertifikası ücretleri ne kadar? gibi sorular soruyor.

Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? (Silahlı/Silahsız)

Özel Güvenlik olabilmek için alınması gereken Özel Güvenlik Sertifikası'nın silahlı ve silahsız olmak üzere iki ayrı türü vardır. Bu iki ayrı Güvenlik Sertifikası, ayrı şartlar barındırmaktadır.

Silahsız Özel Güvenlik şartları: T.C. Vatandaşı olmak, en az ilköğretim (8 yıl) mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, 6 aydan fazla hapis cezası almamış olmak, vücut ve akıl sağlığı yerinde olmak

Silahlı Özel Güvenlik Şartları: T.C. Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, 21 yaşından büyük olmak, altı aydan fazla hapis cezası almamış olmak, vücut ve akıl sağlığı yerinde olmak

Özel Güvenlik Sertifikası için gereken belgeler nelerdir?

Eğer yukardaki şartları taşıyor ve özel güvenlik olmak istiyorsanız, özel güvenlik sertifikası verme yetkisi olan bir kuruma şu evraklar ile başvurabilirsiniz;

1 adet diploma fotokopisi
4 Vesikalık Fotoğraf
İkametgah Belgesi
Kimlik Fotokopisi
 

Özel Güvenlik Sertifikası ücretleri ise kurumdan kuruma değişebilir. Fakat ortalama olarak 500 TL civarındadır.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.