Özel Çocuklar Ebru Sanatıyla Deşarj OLuyor

Özel Çocuklar Ebru Sanatıyla Deşarj OLuyor

Yalova Özel Eğitim Uygulama Okulunda engelli çocuklara verilen ebru sanatı eğitimi ile deşarj olması amaçlanıyor.

Okulun öğretmenlerinden Kezban Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda çocuklara ebru sanatını öğrettiklerini söyledi.Ebru sanatının çocuklar üzerinde güzel etkileri olduğunu belirten Özaydın, "Bu çalışmamız, çocukların hem el ve kol kaslarının geliştirirken hem de renklerin canlılığı onları mutlu ediyor. Bu şekilde şekil vermek onlara huzur veriyor. Çocuklara hangi rengi seçmek istediklerini sorduğumuzda kendisi özgürce bir sürü renkten seçiyor. O renkleri suyun üstüne damlatmak, onlara şekil vermek onlara muhteşem huzur veriyor. Mutlu oluyorlar, gülüyorlar, onlar mutlu oldukça bizde mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Bu çocukların hayata dair daha iyi şeyler yapabilmesi ve daha iyi motive olması için projeler üretilmesi gerektiğini belirten Özaydın, "Bizler bir şekilde kendimizi deşarj edebiliyoruz ama bu çocuklar için bu çok zor. Ebru sanatı gibi aktivitelerin engelli çocukların deşarj olma ve rahatlamaları için çok büyük önemi var. Ebru sanatı gibi proje ve etkinlikler çocuklarımız için çok büyük öneme sahip. Hem onların bakış açıklarını hem de deşarj olma anlamında fayda sağladığından bu tür projelere önem vermeliyiz" ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Beyzanur Bilgen'in annesi Sevim Bilgen ise kızının orta derecede zihinsel engelli olduğunu bildirdi.Kızının, okuldaki ilk günlerinde kaslarının gelişmediği için yürüyemediğini anlatan Bilgen, şöyle konuştu: "Çocuklarımız burada öğretmenlerimizin sayesinde ebru sanatını öğreniyor, çok mutlu oluyorlar. Ebru sanatı yaptıkça mutlu oluyorlar, dikkatleri artıyor, el kasları gelişiyor. Yani burada çocuklarımız daha ileriye gidiyor. Ayrıca bir gün okula gelmesin, ömrümüzü yiyip bitiriyorlar. Hele cumartesi ve pazar hiç olmasın. 05.00 veya 06.00'da kalkıp çantasını alıyor, 'Haydi okula gidelim' diyor. Burada çocuklarımız çok mutlu. Kızımı böyle görünce ben daha da mutlu oluyorum, daha çok hayata bağlanıyorum."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.