Özbekistan'ın ilk İslam Akademisi açıldı

Özbekistan'ın ilk İslam Akademisi açıldı

İslam Kerimov'un ölümünden sonra çok güzel inkişaflar yaşanıyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Özbekistan'da sadece İslami araştırmalara ayrılan ilk uzmanlaşmış akademi, adalet bakanlığı tarafından onay aldıktan sonra açıldı. Özbekistan'ın ilk İslami Eğitimler Akademisi'ne rektör olarak Özbekistan Müslüman Ruhani Direktörlüğü müdürü Usmankhan Alimov atandı. Karar Adalet Bakanlığı tarafından bizzat onaylandı ve yürürlüğe kondu.

İslam Akademisi, iki yıllık lisans ve üç yıllık doktora dersleri sunacak. Özbek vatandaşları ve yabancılar da başvuruda bulunabilir. Çalışma alanı temel disiplinler, Kur'an çalışmaları, İslam hukuku, hadislerin incelenmesi ve İslam metinlerinin yorumlanması olacak.

Akademi 2018-2019 Eğitim Yılı için kayıt almaya başladı. İlk aşamada Akademi'ye 16 öğrenci kayıt olmuş durumda.

Tarihçi Ravshan Nazarov, Özbekistan'ın iyi eğitilmiş ilahiyatçılardan eksik olduğunu ve İslam Akademisinin buna çözüm sağlayacağına inandığını söyledi.

Özbekistan'da din adamları yetiştirme yetkisine sahip iki kuruluştan Taşkent'te bulunan İslam Enstitüsünün imam ve öğretmeni Yakub Bukharbayev, ülkenin arşivlerinin incelenmesi gereken on binlerce İslam elyazması içerdiğini söyledi. Bukharbayev, İslam Akademisi'nin mezunları bu amaca ulaşmak için başvurulabileceğini belirtti.

Eurasia'nın haberine göre, dindar Müslümanları kuşkuyla gören eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un ölümünden sonra İslam eğitimi Özbek yetkililerinden daha fazla ilgi görmeye başladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.